Sinđelić na slobodi, čuvaju ga policajci

Srpski državljanin Aleksandar Sinđelić napustio je juče Istražni zatvor u Spužu nakon što je odlukom Višeg suda u Podgorici, zvanično postao svjedok saradnik.

Srbija 23.11.2016 | 10:36
Sinđelić na slobodi, čuvaju ga policajci
Odluku da Sinđelić postane svjedok saradnik u predmetu koji se vodi protiv ruskih državljana Eduarda Vladimiriviča Širokova i Vladimira Nikolajeviča Popova, koji se terete da su na čelu kriminalne organizacije koja je pripremala teroristički napad u Crnoj Gori, donijlo je krivično vijeće Višeg suda u Podgorici i to je objavilo na svom zvaničnom sajtu.

Spacijalni tužilac Milivoje Katnić ranije je označio Sinđelića kao organizatora grupe koja je planirala teroristički napad i shodno tome on nije mogao dobiti status svedoka saradnika. Tužilaštvo je, međutim, prekvalifikovalo djlo za koje se tereti Sinđelić.

Osim što ga neće goniti za pokušaj terorističkog napada, Tužilaštvo mu je, shodno zakonskim procedurama, pružilo i zaštitu koju će sprovoditi službenici Uprave policije, pišu Dnevne novine.

(Agencije)
(Foto: screenshot/MONDO)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tako i kod nas radi tužilaštvo

23.11.2016 09:49

Nekome daje status svjedoka mada je taj nesumnjivo počinilac krivičnog dijela .Potpuno je jasno da je tužilaštvo pod uticajem Đukanovića i da je glavni cilj da se dokaže sumnjivo učešće Rusije u pokušaju atentata

ODGOVORITE
Name

re

23.11.2016 10:29

A sto da ne tako se radi svugdje u svijetu.Čovijek se pokajo.