Синђелић на слободи, чувају га полицајци

Српски држављанин Александар Синђелић напустио је јуче Истражни затвор у Спужу након што је одлуком Вишег суда у Подгорици, званично постао свједок сарадник.

Србија 23.11.2016 | 10:36
Синђелић на слободи, чувају га полицајци
Одлуку да Синђелић постане свједок сарадник у предмету који се води против руских држављана Едуарда Владимиривича Широкова и Владимира Николајевича Попова, који се терете да су на челу криминалне организације која је припремала терористички напад у Црној Гори, донијло је кривично вијеће Вишег суда у Подгорици и то је објавило на свом званичном сајту.

Спацијални тужилац Миливоје Катнић раније је означио Синђелића као организатора групе која је планирала терористички напад и сходно томе он није могао добити статус сведока сарадника. Тужилаштво је, међутим, преквалификовало дјло за које се терети Синђелић.

Осим што га неће гонити за покушај терористичког напада, Тужилаштво му је, сходно законским процедурама, пружило и заштиту коју ће спроводити службеници Управе полиције, пишу Дневне новине.

(Агенције)
(Фото: сцреенсхот/МОНДО)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тако и код нас ради тужилаштво

23.11.2016 09:49

Некоме даје статус свједока мада је тај несумњиво починилац кривичног дијела .Потпуно је јасно да је тужилаштво под утицајем Ђукановића и да је главни циљ да се докаже сумњиво учешће Русије у покушају атентата

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.11.2016 10:29

А сто да не тако се ради свугдје у свијету.Човијек се покајо.