Vučić sutra na sastanku sa Putinom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin sutra će javni dio radnog dana početi susretom sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio je pres sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

Srbija 28.10.2015 | 22:50
Vučić sutra na sastanku sa Putinom

"Sutra će javni dio radnog dana predsjednika Putina početi sastankom sa premijerom Srbije Vučićem, koji boravi u radnoj posjeti Rusiji na poziv premijera Dmitrija Medvedeva", rekao je Peskov, prenijela je agencija RIA "Novosti".

Prema ranijim najavama, u fokusu pažnje biće ekonomska saradnja, a Vučić je danas najavio da će sa Putinom razgovarati i o bescarinskom izvozu vozila "fijat" u tu zemlju, nabavci novog naoružanja za Srbiju i iskorištavanja njene namjenske industrije, infrastrukturnim projektima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija nastaviti da insistira na tome da se omogući izvoz u Rusku Federaciju Fijatovih vozila bez carine i da će za to pitati ruskog predsednika Vladimira Putina "i 50 puta ako treba".

"Kada je reč o Fijatu, neki mi se smeju što treći put pitam Putina za Fijat. Pa pitaću ga 50 puta ako treba i jednom ćemo da dobijemo tu dozvolu", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić je juče i danas razgovarao sa ruskim premijerom, predstavnicima brojnih ruskih firmi koje posluju u Srbiji, poput "Gasproma" i Ruskih željeznica, a učestvovao je i na poslovnom forumu srpskih i ruskih privrednika, kao i na sajmu novih tehnologija "Otvorene inovacije 2015".

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vucic

28.10.2015 21:53

Daj nam Putko koji evro sta ce nam puske ne smijemo vise ratovati istrijebise nas kao zeceve nestacemo.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

29.10.2015 03:02

Sa svih strana okruzen NATO clanicama, i sad bi se branio sa penzionisanim ruskim avionima??? Kaze Hrvati se naoruzali, pa mora i on da brani srpsku nejac... Dabogda Hrvatska kupila oruzja za 150 milijardi eura, i jos 300 milijardi da potrosi na obuku i odrzavanje. To znaci samo jedno, hrvati ce da jedu slamu, mozda koju sardinu upecaju... Postace druga Rusija, oruzja na izvoz, a narod hljeba nema. Da je pametan, sredio bih Hrvatima donaciju iz rusije, prodo im svo oruzje koje imaju. Nema vise ratova na balkanu, ljudi uveli internet. Sada su Internet "ratnici", jedino anonimno laprdanje prolazi... Koji su to sve lopovi, koji su tu talovi, nemere to bog raspetljati.

Name

zito

29.10.2015 11:44

Bosanac, gdje " nemere " , ma " mere " , " mere " !

Name

nedjo

28.10.2015 21:58

Kontradikcija prdajemo vam evropska auta a kupujemo rusko oruzje za nato ako nas napadnu

ODGOVORITE