Ko su pravi radikali u Srpskoj?

Obzirom da smo još tokom predizborne kampanje, primijetili da većina medija koristi pogrešno ime za našu stranku, a pošto se ta praksa i dalje nastavlja, odlučili smo da vam na ovaj način skrenemo pažnju na  ovaj problem.

Republika Srpska 27.11.2014 | 18:31
Ko su pravi radikali u Srpskoj?

Ime naše stranke je Srpska radikalna stranka Republike Srpske (skraćeno SRS RS) i njen predsjednik je Milanko Mihajilica.

Srpska radikalna stranka Republike Srpske je parlamentarna politička partija još od svog osnivanja i dio je opozicionog bloka još od 2006. godine, kada je na čelo Republike Srpske došao režim Milorada Dodika.

S ponosom ističemo da s tim režimom, koji je nanio nesagledive štete Republici Srpskoj nismo imali niti ćemo ikada imati išta zajedničko. Srpska radikalna stranka Republike Srpske, je na protekle Opšte izbore izašla u sklopu Saveza za promjene, odnosno koalicione liste za Narodnu Skupštinu RS, zajedno sa svojim koalicionim partnerima Srpskom demokratskom strankom i Partijom ujedinjenih penzionera.

Na političkoj sceni Republike Srpske postoji još stranka sličnog imena. Neposredno pred Opšte izbore registrovana je Srpska radikalna stranka (SRS) čiji je predsjednik Dragan Đurđević. Ova stranka je na izbore išla u koaliciji sa Demokratskim narodnim savezom Marka Pavića, koji je svih proteklih godina činio dio režima Milorada Dodika. Postoji i Srpska radikalna stranka „Dr Vojislav Šešelj“,  čiji su se kandidati na izborim našli na listama, takođe režimske, Socijalističke partije Petra Đokića.

Srpska radikalna stranka Republike Srpske, koja dosljedno nastavlja političko djelovanje i borbu za promjene zajedno sa svojim kolicionim partnerima iz Saveza za promjene,  nema ništa zajedničko sa ovim strankama osim sličnosti u imenu, koja često izaziva zabunu u javnosti.  Ni imena nam, dakle, nisu ista, samo slična, na što bi posebno trebalo obratiti pažnju.  Svjesni smo međutim, da postoje i oni koi su spremni tu činjenicu da zloupotrijebe.Zato vas još jednom molimo da koristite jedino ispravno ime naše stranke Srpska radikalna stranka Republike Srpske ili skraćeno SRS RS.

Dovođenje našeg imena u vezu sa režimskim strankama koje podržavaju režim, a preko njih i sa onim koji su nanijeli ogromne štete Republici Srpskoj i njenim građanima, je uvredljivo za Srpsku Radikalnu stranku Republike Srpske.

Zahvaljujemo na razumijevanju.         

Informativna služba SRS RS

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Gradjanin RS

27.11.2014 18:25

Primljeno k znanju.

ODGOVORITE
Name

ОКСИГЕН

27.11.2014 18:35

Браво српски радикали! Били и остали српски, препознати по својој досљедности , по свом патриотском и непоколебљивом настојању да се сруши ненародни режим лакташког Баје и његове камариле. Ништа не брините - праве патриоте знају ко сте и како вас разликовати од издајничке клике...

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

27.11.2014 18:50

Ko da je koga briga. Svakako niko ne glasa ni za jednu koja je pomenuta. Milanko i njemu slicni nikad ne bi bili narodni poslanici da nema kompenzacije. Ne znam sta velikim strankama uopste treba da ove satelite stavljaju uz sebe. Niko ne bi cenzus presao od njih.

ODGOVORITE
Name

KO

27.11.2014 19:01

BAJA I NJEGOVI PIJUNI.

ODGOVORITE
Name

zdrav razum

27.11.2014 19:06

Da nema kompenzacijskih gluposti,u skupstini bi bili SNSD-SDS-PDP...SP-NDP-DOMOVINA su jedva prošli izborni prag i dobili po jednog poslanika,da bi kroz kompezaciju dobili po još tri poslanika (neviđena glupost)...PUPS-SRS-NAPREDNJACI-RADIKALI Djurđevića nikad ne bi ušli u skupštinu da nisu bili priljepci SDS-a, DNS-a

ODGOVORITE
Name

vule

27.11.2014 19:19

SDs skidajte Djurdjevica, pod hitno izbacite ga iz opstine i onu Nedu IZDAJNICI njih dvoje

ODGOVORITE
Name

Prijedlog

27.11.2014 22:38

Najbolje je da Mihaljicina ekipica pristupi SDS-u. I sam naziv "radikalna" je podobro iskompromitovan, tretira se kao ekstreman i apriori odbija od sebe i potencijalno članstvo i partnere.

ODGOVORITE
Name

borg

28.11.2014 06:26

SRS RS bi trebala uciniti nesto na omasovljavanju clanstva.Najbolji potez u tom pravcu bi bio izbor novog predsjednika.

ODGOVORITE
Name

DrVe

26.07.2016 11:11

Slažem se u potpunosti.

Name

Радикал

29.11.2014 07:29

Увијек досљедни. СРС РС и Миланко Михајилица никада нису са "ђаволом тикве садили", зато су заслужили повјерење српског народа. Ови што паметују о цензусу, прво нека погледају резултат СРС РС, а друго нека се сјете, ако могу, шта је ова странка, зато што са режимом није правила савезе, попут ових издајника сличног имена, преживјела задњих 9 година.

ODGOVORITE
Name

srs banja luka

09.07.2016 11:25

Samo su pravi radikali Seseljevi koje predvodi Dragan Djurdjevic a ovo su izdajice koje je Seselj izbacio iz stranke samo da se zna.

ODGOVORITE