Вучић: Американци и Нијемци бројали гласове у Бечу

- Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су се данас у Бечу састали представници САД-а и Немачке где су пребројавали гласове оних земаља које ће подржати резолуцију о Сребреници и правили листу за притисак и додао да је важно наставити са дипломатским радом, све једно какав исход гласања о резолуцији на крају буде био.

Србија 25.04.2024 | 18:38
Вучић: Американци и Нијемци бројали гласове у Бечу
"Ми чинимо више од онога што је реално. Американци и Немци су се данас састали у Аустрији и бројали гласове и правили листу за притисак. Састали су се, сели и бројали гласове. Радили кампању против једне мале Србије. И то су они радили данас из Беча. Они су се тамо нашли... И то вам говори нешто. Лепо су се данас скупили у Бечу, састали, направили свој штаб. Али знате кад би то урадили, да Србија није правила добар посао овде. То нешто говори, и поносан сам", рекао је Вучић.
 
Додао је да је важно наставити са борбом све једно какав исход гласања о резолуцији на крају буде био.
 
"Знате, на крају можете да изгубите, али је важно колико сте се борили... Ваше је да урадите свој посао, да се борите за своју земљу, да направите све што можете, а више од тога не можете. Да је ово расправа око Косова било би много лакше за нас, да вам то отворено кажем. Много лакше", закључио је Вучић.
 
Додао је да се током јутра састао са још неколико троје светских лидера, а да ће и када се врати у Србију наставити са разговорима са светским лидерима како би их упознао са ставовима Србије по питању резолуције у Сребреници и да су уз Србију данас многе државе које схватају геополитичку ситуацију у којој се свет налази.
 
"Некада би нама сада коректне земље, Саудијска Арабија, Пакистан биле жестоки противници, али они разумеју геополитичку ситуацију сада. Ми данас идемо поподне, а Марко (Ђурић) и Вук (Јеремић) ће имати сасатанак са Организацијом исламске конференције. Ми смо њих већ све видели, али је добро да још једанпут потврдимо", рекао је Вучић новинарима у Њујорку.
 
Вучић је рекао да део међународне заједнице Србију проглашава фактором дестабилизације када год она неће да прихвати нечије уцене, а да је једини начин да Србија буде добра да се одрекне себе, Косова и Метохије и Републике Српске.
 
"Када год постоји нешто у нашем региону и када нећете да прихватите нечије уцене, ви сте фактор дестабилизације. Када год сте спремни да штитите интересе свога народа, ви сте им проблем. Ја сам им постао највећи проблем на кугли земаљској само зато што им не дозвољавам да Србију и Србе газе", рекао је Вучић.
 
Он је указао и да се резолуцијом о Сребреници за коју нема сагласности сва три народа у БиХ, крши Дејтонски споразум на најгори начин, као и да то и  Американци знају.
 
"И они знају да је то брутално кршење Дејтонског споразума, и зато су пустили Немце да гурају резолуцију. За такве одлуке морате да имате сагласност сва три народа и сва три члана Председништва, а тога нема", рекао је Вучић и додао да се тиме прави велика грешка, али да их за то није брига.
 
 Он је рекао и да би "ако би одустали од тога да смо Срби, од свог имена и презимена, да се одрекнемо КиМ, да се одрекнемо Републике Српске и наше Србије, наше независности и суверности", добио три Нобелове награде до сада.
 
(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

По питању

25.04.2024 23:49

Те резолуције прекрсено је све сто је могуце, на нивоу БиХ, регионалном, европском и цјелокупном глобалном медјународном нивоу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

26.04.2024 18:33

Прекрсила је све пропаганда представника српског народа која упорно пропагира да ту стоји да је српски народ геноцидан, мада то никад није написано. Наси нас упорно лазу да прикрију своје лоповлуке.

Name

Крис

26.04.2024 15:03

Е мој Вуцицу како онај криминалац из Лактаса а уз то и психопата од вас направи нецовјека и лазног председника коме висе ни свијет невјерује А могли сте бити ауторитативан председник.

ОДГОВОРИТЕ