Миловановић: Све урађено по закону у Требињу

Директор Јавне установе "Воде Републике Српске" Мирослав Миловановић каже да је у случају продаје обале ријеке Требишњице у Требињу све урађено у складу са законом и позитивним законским прописима.

Република Српска 27.03.2024 | 20:04
Миловановић: Све урађено по закону у Требињу

"Та имовина је у власништву ЈП Вода Српске. Прије него што смо ушли у јавну и транспарентну процедуру продаје те парцеле, од институције која је надлежна да врши процјену, добили смо процјену вриједности те парцеле. Парцелу смо продали на транспарентан начин", каже Миловановић и додаје да је било више понуђача који су се јавили за куповину те парцеле.

"Ми смо је продали по цијени која је изнад процијењене вријендости. Имамо све сагалсности потребне за то. То што неко није пратио рад ЈП Вода Српске, што га прати ад хок и са закашњењем то је нечији други проблем", казао је Миловановић у изјави за БН ТВ.

Наглашава да нису имали никакву обавезу да се консултују нити са било ким, што наравно, каже, нисмо урадили.

"Тако да је све даље на линији купца који је откупио ту парцелу и градске управе у Требињу. Што се мене лично тиче ја ту немам никакав проблем", казао је Миловановић, који је кадар СНСД-а.

Његов страначки колега, градоначелник Требиња Мирко Ћурић има другачије мишљење.

Ћурић у изјави за локалне медије каже да је био изненађен информацијама да је Јавно предузеће "Воде Српске" продало земљиште у Требињу физичком лицу из Модриче.

Ћурић поручује да неће дозволити изградњу стамбених објеката на парцелама уз ријеку Требишњицу од моста Бранилаца Требиња низводно,

Истиче да важећи регулациони план Требиња за ово подручје предвиђа изградњу шеталишта уз ријеку Требишњицу и привремене објекте, а тиме и заштиту саме ријеке.

"Тачно је да власник непокретности не треба да обавијести Град Требиње о продаји у овом случају земљишта, али је чињеница да Град регулише шта ту може да се гради. Нико не може да гради без сагласности Града Требиња", поручио је Ћурић.

Миловановић наводи да се градска управа није интересовала и да нису били у обавези да је консултују, јер је имовина у апсолутном власништву тада била један кроз један ЈП Вода Српске.

"Сва имовима је у власништву Вода  односно Владе Републике Српске када су општи интереси у питању. Ми нисмо имали ниједан случај гдје је Влада Српске без накнада локалним заједницама или другим републичким институцијама неку имовину поклањала или преносила право својине и власништва. Тако да у том смислу да су на вријеме реаговали свакако да смо могли да то ријешимо, али они су се јавили тек кад смо ми све завршили кад смо потписали уговор и када је тај нови власник кренуо да књижи ту имовину на своје", казао је Миловановић.

Директор предузећа "Воде Републике Српске" Мирослав Миловановић без знања локалних власти и грађана Требиња продао око 12.000 м2 обале ријеке Требишњице Константину Лазаревићу из Модриче за  1.450.000 КМ, пренио је раније портал Требиње ливе.

Наводно Лазаревић намјерава да на тим парцелама гради стамбено-пословни комплекс и да се већ преко посредника информисао о могућностима градње, али да је добио одбијеницу из градског Одјељења за просторно уређење.

Лазаревић сада, како тврди поменути портал, покушава да издејствује сагласности преко ресорног министарства, на шта је упозорио и Покрет за реституцију који су такође против продаје обале Требишњице.

(БН) 

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Рајко

27.03.2024 20:22

Зато СНСД не да имовину на дрзавни ниво, јер не би имали ста продавати, а овако дрзавна земља иде ко халва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош БН

27.03.2024 21:22

Миловановиц је највеће зло не само Семберије него и Републике Српске. Снсд Бијељине ће на изборима имати око 10% гласова. Ужаш

Name

Ре

28.03.2024 10:00

Познато је да се све ради по закону. Па и премијер то рече неки дан. А ђе ископа парцелу у Требињу да је продаш у Модричу врло је занимљиво. Браво мајсторе

Name

Снсд Бијељина

27.03.2024 20:24

Јос једна крими радња лопуже Миловановића, гробара бијељинског СНСД-а! Ако, ако...Доћи ће ђаво по своје, Миловановићу! Већ долази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

27.03.2024 21:16

ПО КОМЕ СЕ ТО ЗАКОНУ РАСПРИДАЈЕ ИМОВИНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.ПА ОВИХ ДАНА ЈЕ РАСПРОДАНА ЗЕМЉА НА ЈАХОРИНИ,ПРОДАТА У ТРЕБИЊУ,ИСДАТА НА ДУГИГОДИСЊУ КОНЦЕСИЈУ СУОРУЗИ ВОЈИНА МИТРОВИЦА,КОЛИКО ЈЕ ПЕИЈЕ ДАТО ПОД КОНЦЕСИЈУ И РАСПРОДАТО,И СВЕ ПОД КИСОБРАНОМ СНСД,А ВРИСТЕ НА СМИТА И СТРАНЦА КАКО НАМ ОТИМА ИМОВИНУ.ЈЕЛ ТРЕБА ДА СНСД ПОСТАНЕ ВЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЈЕДАН КРОЗ ЈЕДАН И ДА ОД ОВОГ НАРОДА НАПРАВЕ СЛУГАМА.СТА РАДИ ОПОЗИЦИЈА,САМО КРИТИКУЈЕ НА ЈАВНИМ МЕДИЈИМА,ТАСТО НЕ ДИГНЕ НАРОД ДА СЕ ТАУСТАВИ ПЉАЦКА ОД ОНИХ КОЈИ НИСУ ДАНА ПРОВЕЛИ НА РАТИСТУ ЗА ОДБРАНУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.КАД БУДЕ КАСНО ОНДА ЦЕ СЕ ХВАТАТИ ЗА ГЛАВУ,А СТРАНЦИ ОВО ПОДРЗАВАЈУ,ЊИМА ОДГОВАРАЈУ ОВИ НА ВЛАСТИ ДА УРУСЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ.

Name

Ре XY

27.03.2024 22:34

Треба сто висе продат него сто падне све под сапу Сарајеву.

Name

Село на лело

27.03.2024 20:29

Е зато им смета Шмитов закон о забрани продаје земљишта управо због оваквих ствари !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БАЊА ЛУКА

27.03.2024 20:57

БАШ ТАКО. МИЛЕ ДОДИГ ПЉАЧКА РЕПУБЛИКУ ПРЕКО СЕБИ УЦЈЕЊЕНОХ ПЕАРТИСКИХ БАНДИТА. ОВИМ СНСД ПОКАЗУЈЕ ДА ЈЕ НЕОПХОДНА ЗАШТИТА СВОЈИНЕ ОД СТРАНЕ ОХР..... ЛОПОВИ СЕ ИЗДАЛИ

Name

Соко

27.03.2024 21:09

Какво смо ми дно дотакли кад смо поцели и земљу распродавати. Од овог Миловановица једино Стевандиц има одвратнију њуску. На ста спаде Србски народ да га овакви отпадници престављају и одлуцују о судбини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мо

27.03.2024 21:12

Градјани да прате процедуру ида наступају уједињени. Регулациони планови за поједине дијелове града су јавни и морају бити доступни свим градјанима у просторним одјељењима опстине. У њма се види намјена планираних објеката, спратност, габарити. Такодје, било каква измјена мора ици на јавни увид. Знаци, редовно да се интересују и прате огласне табле у опстини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кирил

27.03.2024 21:14

Дртино једна подмукло безобразна још дајеш саопстење срам те било а и овај твој из Требиња из вода умјешан вјероватно ма чујеш олошу ОВЕ ГОДИНЕ НА МОСТУ БРАНИТЕЉА ТРЕБИЊА то ти је одма онај мост до тог плаца што си ти дао дртино једна да ти овако кажем дпста више нећемо трпити више никога ни у Требињу ни ван Требиња сигурни будите црвена линија за све тајкуне и из овог града и са стране радице прдекана а на мосту ћемо бити ми БОРЦИ сигурни будите ЦРВЕНА ЛИНИЈА ЗА СВУ НЕПРАВДУ АМИН БОЖЕ ГОТОВООООООООО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изворна Возућа

27.03.2024 21:18

Јели рудоњи припало 90 посто а главоњи 10 посто. Зато ћуре протестује, остао је без дијела колача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех тебра

27.03.2024 21:57

Био би ред да је Мишко земљиште прво понудио општини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цитам и не вјерујем

27.03.2024 22:03

Цега су се досјетили,да воде које треба да управљају водотоцима,продају земљу.Ахахахаха,то је насе и ја сам продао.Ста је следеце осим земље,продаја километра ријецног тока,ил јос боље,нпр.продаја целокупног корита реке Дринеахахахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

27.03.2024 23:46

Добро је док неоснују предузеце "Ваздух Републике Српске"

Name

Мишко пишко

28.03.2024 00:31

Каква гњидица, ко би реко да ће постати овакав хохштсплер! Пикумутав био, продужена и деци коле, врти оне кључеве, козни сако..прави љаксе..ал урнишу ту јадну земљу..народе сви у Њемачку на рад ил социјалу..ста било..не остајте у тој рупи..

Name

ЈованБ

28.03.2024 00:06

Каква лопина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

28.03.2024 06:00

Он је са завршеним државним факултетом. Значи између њега и К. Васића нема ама баш никакве разлике. Овдје шта год да урадиш не ваља, неко ће злоупотријебити. До нас је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отпор

28.03.2024 07:00

Само док одете са власти онда ће мо видјети дал је све по закону било. Лопови једни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРЕБИЊЦИ

28.03.2024 07:05

Крмак на овоме мјесту у Требињу је квадрат 300км а не 120 лопове! Неце се овде градити дзаба је купљено, бацене паре 🤣🤣🤣

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невена

28.03.2024 07:36

Зар мозе природа бити у приватном власништву?То је створено Бозијом руком,не Додиковом,Миловановицевом и сл?Јос један апсурд,који мафији доноси огроман новац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагогија корупција

28.03.2024 10:13

А каква је то нужда натјерала Воде Српске да распродају земљиште које им је од народа и државе дато на кориштење и управљање..?! То би ваљало знати. Као што се зна да та фирма предњачи по лоповлуку, корупцији и силним злоупотребама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНТРОЛА

28.03.2024 16:43

Свако физичко лице које има у власништву земљиште које је у близини града је морало провјерити какав је Регулациони план града кога чине три категорије. Прва категорија је градско грађевинско земљиште, друга приградско грађевинско земљиште и у оба случаја је био у обавези да провјери да ли може продати своју некретнину некоме другом, уколико град не покаже интересовање за исту. У том случају право првенства куповине је град. У трећу групу спадају остале некретнине које не подлијежу градском Регулационом плану. Врло лако се може десити да град Требиње тужи власника и купца који нису испоштовали законску процедуру. Тако се ради, ако желимо имати уређено друштво, а не приватно. Па у кратком року су прекршили закон и Петар Ђокић који је самостално потписао концесију у свом ресору, као и Миловановић у свом ресору и одговарали би за злоупотребу положаја и свјесно кршење Закона

ОДГОВОРИТЕ