Ево шта ће бити са школом у којој је почињен масакр

Влада Србије донијела одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији.

Србија 01.06.2023 | 16:20
Ево шта ће бити са школом у којој је почињен масакр

Како је одлучено, школе могу да наставе да раде до 20. јуна, за ученике који то желе.

– Наш образовни систем створен је са циљем да свим ученицима пружи адекватну подршку, охрабрује их на путу учења и омогући им да расту у здраве, свјесне и одговорне појединце. У овом тренутку, важније је него икада, да се усредсредимо на оно што је најбоље за нашу дјецу, јер она заслужују нашу потпуну подршку, љубав и бригу –  стоји у саопштењу Владе у ком се додаје:

– Водећи рачуна управо о томе, Влада Републике Србије је због трагедија које су дубоко погодиле читаво друштво, донијела одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији.

Школе могу да наставе да раде до 20. јуна, за ученике који то желе. У том периоду могу се реализовати допунска, додатна и припремна настава, настава у природи, као и други облици образовно-васпитног рада, са циљем подстицања социјалних и емоционалних вјештина ученика и активности на теме толеранције, емпатије, заједништва, подршке и захвалности.

Битно је напоменути да ће сви ученици који не буду задовољни својим успјехом, добити прилику да до 20. јуна поправе оцјене на лични захтјев.

Основна огледна школа Владислав Рибникар ће остати школа. Она ће бити реконструисана и током процеса реконструкције, биће изграђен меморијални дио у знак сјећања на дјецу и школског чувара, који су свакога дана у тој школи показивали изузетност.

Након обављеног ванредног инспекцијског надзора у Огледној основној школи Владислав Рибникар, потврђена су сазнања Центра за социјални рад, Министарства просвјете и Министарства за бригу о породици, да у овој школи није било вршњачког насиља у односу на малољетног Косту К. Управо зато молимо све медије да се према овој информацији односе са дужном пажњом и да не објављују непровјерене и непотврђене информације, јер се тиме наставља процес трауматизације дјеце и родитеља – наводи се у саопштењу.

(Блиц)   Фото: ДИЈАНА БОГОСАВ / РИНГИЕР

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Вуле

01.06.2023 18:34

Ма браво! Ста це дјеца у сколи, нека их на улици. Сто мање знају погоднији су да их у будудјности возају аутобусима на мега, гига скупове врховних водја. Који мегаблам! Ово се у рату није радило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица

01.06.2023 20:05

Изградити меморијални центар у кругу сколе је греска. То је тема за одрасле а не за дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аска

02.06.2023 22:41

Наравно да је греска, као сто је и греска сто уопсте постоје сколе које раде по неким тамо потписаним споразумима са странцима као неки пилот пројекти. Јел ми то имамо дјеце за извоз, за продавање, за експериментисање с њима? Власт у Србији и Р.Српској треба под хитно развластити и увести Владу националног спаса на један временски период. Ово је преврсило сваку мјеру!!!

Name

...

01.06.2023 21:39

А шта ћемо са нашом дјецом која имају екскурзије у Србији? Ако ситуација није добра, зашто наша дјеца иду код њих, обилазе њихову земљу? Наша министарка се не оглашава поводом тога!!!

ОДГОВОРИТЕ