Dragana i Toni živjeli u dvorcu od 50 miliona evra

Pevačica Dragana Mirković razvodi se od Tonija Bijelića. Ipak iza zidova dvorca Ebenfurt nije sve bilo onako kako je delovalo javnosti i posle više od dve decenije braka, regionalna muzička zvezda predala zahtev za razvod od austrijskog biznismena.

Magazin 27.03.2024 | 07:49
Dragana i Toni živjeli u dvorcu od 50 miliona evra

Folk zvezda pre dve decenije sa suprugom Tonijem Bijelićem kupila građevinu i godinama ulagala da je iz stanja ruševine vrati u prvobitno stanje.

Velelepni zamak Ebenfurt vredi čitavo bogatstvo, a pevačica je sa velikom ljubavlju i pažnjom vodila računa o svakom detalju.

- Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u delu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Deo prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posetioce i školske ekskurzije, ali ne nameravamo da naplaćujemo ulaz.

Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahteva vreme, za šta će biti zaduženi pravi umetnici - govorila je Dragana svojevremeno.

Naime, poznato je da ovo zdanje ima poseban kulturno-istorijski značaj. Jedna od najzanimljivijih činjenica zapravo jeste da je u zamku živela Marija Terezija, koja je krajem 18. veka često boravila u njemu i molila se u kapeli koja se takođe nalazi u Draganinom domu.

Građevina je preuređena uz pomoć stručnjaka i prilagode je svojim potrebama. Budući da insistiraju na autentičnosti, ostavili su arhitektonske detalje koji su dvorac krasili i pre renoviranja, kao što su na primer veliki prozori sa sedalnim delom.

Akcenat na enterijeru dvorca posebno je stavljen na belim, zlatnim i bež tonovima koji unutrašnjosti daju prefinjenu notu, a posebnu pažnju privlače antički motivi, unikatni predmeti i komadi nameštaja kao i lusteri ukrašeni Svarovski kristalima.

Dvorac poseduje balsku dvoranu, gde porodično organizuju proslave i obeležavaju najvažnije datume.

(Kurir) Foto: Kurir

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Razvedena

27.03.2024 08:29

Svi brakovi su harmonija i uzivanje, dok se ne desi razvod. Svi braovi su laz i najveca glupost. Bravo Dragana, glavu gore, zivot ide dalje...

ODGOVORITE
Name

Lav

27.03.2024 08:34

To i jeste razlog što su se razveli,da su živjeli i imali kuću normalnu kao i svi,predpostavljam da se to nebi desilo

ODGOVORITE
Name

Србо

27.03.2024 08:53

Тони Бјелић из Шимића код БЛ Ивањска, његови из села су Степинцу поручивали да дође у Шимиће ако није сигуран у Загребу.

ODGOVORITE