Врхунска опрема Мтел-а обезбиједила стабилан рад током нестанка струје

"Усљед хаварије на електроенергетском систему која је проузроковала нестанак струје у више држава регије, дошло је до потешкоћа у напајању базних станица које омогућавају коришћење телекомуникационих услуга. Захваљујући техничким капацитетима и експертском знању запослених у компанији м:тел, систем је убрзо враћен у функцију а сви сервиси м:тел-а су без прекида били доступни корисницима" саопштено је из Мтел-а.

Република Српска 21.06.2024 | 19:16
Врхунска опрема Мтел-а обезбиједила стабилан рад током нестанка струје

“И у оваквим ванредним ситуацијама, м:тел је показао своју снагу и обезбедио својим корисницима неометану комуникацију. Сви кључни системи м:тел-а су радили и нити једног тренутка нису били угрожени. Најважније службе и држава нити једног тренутка нису били без мобилних и фиксних веза, што говори о способности нашег система да функционише и за време оваквих хаварија”, поручила је генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван.

Техничке службе м:тел-а су одмах по избијању хаварије на електроенергетском систему изашле на терен, што је осигурало комуникацију без прекида у свим општинама и градовима. Из м:тел-а су поручили да је негативан ефекат ове хаварије био присутан код корисника који у својим домовима нису имали електричне енергије, што је довело до потешкоћа у коришћењу услуга м:тел-а.

Сви сервиси компаније м:тел сада су доступни у свим општинама и градовима.

(ПР)