Полиција Црне Горе: У току је обрачун криминалних група

Сумња се да је експлозивна направа од чије детонације су јутрос на Цетињу погинула два, а повријеђена три лица, активирана даљинским, саопштено је из црногорске полиције.

Регион 20.06.2024 | 19:25
Полиција Црне Горе: У току је обрачун криминалних група

Од експлозије код Спортског центра на Цетињу погинули су Петар Калуђеровић и Драган Рогановић, дој су повријеђенио Танасије Јовановић, Десанка Вујовић и Михаило Борозан.

Вршилац дужности директора Управе полиције Александар Радовић изјавио је да је у току обрачун криминалних група, те да су имали оперативне податке да до овога може доћи.

Он је навео да је ово црвена линија, те да Црна Гора не смије да дозволи ниједну случајну жртву.

"Дужни смо да се супроставимо сваком облику криминала. Неће бити лака борба, али побиједиће држава, а не криминал", поручио је Радовић.

Вршилац дужности помоћника Управе полиције за борбу против криминала и корупције Лазар Шћепановић рекао је да је јутрос извршено тешко кривично дјело тешко убиство.

"Лица која су учествовала у планирању овог дјела пратила су навике оштећених и користили предност у односу на њихова специјална возила тако што су покушали да се заштите од супротстављених криминалних група", навео је Шћепановић.

Он је рекао да су у току претреси, а да ће након вјештачења имати више резултата.

Виши државни тужилац Данка Ивановић Ђерић рекла је да су изузети бројни трагови који ће бити предмет вјештачења, те да је наложена и обдукција тијела страдалих.

"Од полиције очекујем да у сарадњи што прије дођемо до извршилаца", нагласила је Ђерићева. 

(Срна)  Фото: Вијести.ме

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Поли пајац

20.06.2024 20:50

Казе побиједице дрзава, а не криминал, а код нас је дрзава једнако криминал.

ОДГОВОРИТЕ