ФК "Радник" Бијељина шампиом Републике Српске

Ремијем 0:0 са ФК “Рудар” из Приједора, фудбалери бијељинског Радника и званично су постали шампиони Републике Српске, а шампинску титулу прославили су са бројним навијачима и пријатељима клуба.

Фудбал 31.05.2024 | 10:30
ФК "Радник" Бијељина шампиом Републике Српске

Након мање од двије године, када су се налазили изнад амбиса и пред гашењем клуба, фудбалери бијељинског Радника остварили су зацртани циљ и пред својим навијачима, окићени медаљама, подигли побједнички трофеј.

“Све ово помало дјелује нестварно. Прије 22 мјесеца смо имали само четири игача на терену, а ево сада, након двије године, ми смо прваци Републике Српске и враћамо се у Премијер лигу. Могу да кажем да сам заиста поносан на све људе у клубу и на наше навијаче”, рекао је Велибор Ђурић, шеф Стручног штаба ФК “Радник”.

“Ови момци су за сваку похвалу. Поред квалитета који посједују, сматрам да је добар карактер наша најбоља одлика – не индивидуална, него тимска и заједништво свих нас, од људи из управе, преко мог стручног штаба, збег великог професионализма , а играчи су “шлаг на торти”. Сматрам да је ово успјех свих нас који смо на било који начин доприњели да будемо ту гдје јесмо”, додао је Ђурић.   

“Врло смо поносни на резултате у овој сезони, које смо остварили сви заједнички, али навише играчи и стручни штаб. Овај успјех није за подцјењивање, то је озбиљан успјех – 30 утакмица без пораза и на крају сезона приведена крају на овакав начин – са великим успјехом. Убједљиво прво мјесто, које је осигурану још половином друге полусезоне је нешто на шта смо сви поносни”, рекао је Горан Јањић, директор ФК “Радник”

Након тријумфа, за играче и стручни штаб “Радника” слиједи заслужен одмор, а онда припреме, док је на управи клуба обавеза да безбиједи финансијска средства, како би се довела потребна појачања и оствариле жеље реалних – опстанак у најелитнијем такмичењу у БиХ, а најватренијих поновни пролаз до неког од еврпских такмичења.

“Ја сам игром случаја био капитен када се играла Европа, али би то у овом тренутку био превелики залогај. Једноставно, треба да се фокусирамо на опстанак у “Премијер лиги”, поготово што од 12 екипа 4 испадају и скраћује се лига, али о том потом...”, рекао је Ђурић.

“Нама су погледи окренути према “Премијер лиги”. Увелико правимо планове, јер од како смо дошли, преузели смо обавезу да водимо озбиљан колектив са традицијом, те смо му тако и приступили. Тај колектив не смије да има било какву пролазну улогу, било гдје да се такмичи и тако сигурно неће бити ни у “Премијер лиги”, али то – како ће се ствари послагати око организације, логистике и финансирања, то су далеко већи изазово него ови које смо имали”, рекао је директор ФК “Радник” Бијељина.

Овај успјех и вечерашња прослава показује да се људи могу ујединити око клуба, те доприноси томе  да на стадион дођу и они који раније нису долазили, али сада желе да подрже “Радник”, јер виде да се у клубу ради на квалитетан начин. Нама требају добри људи који ће помоћи у свему што радимо, а заједнички циљ нам је да наш “Радник” буде стабилан премијерлигаш, додао је Јањић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миле

31.05.2024 10:52

Честитке Раднику. Само и опрез. Огромна је разлика у квалитету и финансијама у премијер лиги. Срећно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славиша

31.05.2024 12:25

Честитам Славени Стјепановић и клубу на успеху.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадија...

31.05.2024 12:36

....браво...и срећно....

ОДГОВОРИТЕ