Кривичне пријаве против свједока Обрена Петровића

Центар за хуману политику поднио је кривичну пријаву против више свједока због давања лажног исказа на суђењу бившем добојском градоначелнику због изазивања опште опасности приликом поплава 2014. године када је смртно страдало 11 Добојлија и настала штета од неколико стотина милиона КМ.

Република Српска 30.05.2024 | 09:10
Кривичне пријаве против свједока Обрена Петровића

Пријављени су лажно свједочили да су се чули, видјели и били са оптуженим на критичним мјестима гдје су се градили насипи и на други начин бранило од поплаве, да је око поноћи пред поплаву одржана сједница штаба за ванредне ситуације на којој је оптужени предлагао увођење ванредне ситуације и узбуњивање чему се противила већина чланова штаба, да је полиција обавјештавала и евакуисала угрожено становништво, да су угрожени становници одбили да буду евакуисани, да су по налогу оптуженог чамцем спашавани угрожени, да Добој није било могуће одбранити од поплаве и слично.

Од тужилаштва је затражено да се на основу података мобилне телефоније, детектора лажи и на други начин провјере локације кретања оптуженог и свједока, телефонски позиви и остало на основу чега би се утврдило да су инструисани и корумпирани свједоци лажно свједочили и да нису видјели или били са прво оптуженим на мјестима гдје се он није налазио.

Поновљена кривична пријава поднесена је против поступајућег јавног тужиоца и судског вијећа због непротивљења предложеним свједоцима и њиховим исказима и дискриминацији свједока, којим се настоји компромитовати оптужница и погодовати оптуженом.

Судско вијеће је без противљења поступајућег тужиоца елиминисало као свједока полицијског службеника који је истраживао одговорност оптужених, а није елиминисало полтроне, слуге и лажове који су као инструисани свједоци и запослени у институцијама које контролише оптужени свједочили у његову корист, саопштено је из Центра за хуману политику.

(БН) Фото: Архива/БН            

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Добој

30.05.2024 09:37

Има јос свједока. Али никога нр интересују. Вратите првобитног тузиоца који је уклоњен са слуцаја, а овако ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

30.05.2024 09:48

Уз Вукановић Небојшу и његову странку на јавној сцени као борци за правду истичу се и чланови Центра за хуману политику.Већи је њихов допринос борби против криминала у РС од свих запослених у тужилаштвима,МУП-а и СИПА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игра са мозгом

30.05.2024 09:49

Најгнусније сто су позвани Бурло и Зељана да свједоче за одбрану а у то вријеме је Обрен за њих био чак и Турчин, издајник и најгоре створење јер је био у СДС но сада кад је њихов цуј да они свједоче у одбрани. Картел СНСД ради све противзаконито у РС и сва чуда која доживљавамо од њих потичу јер краду имовину заједнице, бахате се и купују аута по сто хиљада марака, мијењају в.д.руководиоце по институцијама сваки мјесец само да заварају и сакрију трагове пљачке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овдје

30.05.2024 09:52

Овдје је једино рјешење пријављивање канцеларији високог .Не постоји тужилац у Републици Српској који ће покренути истрагу против тужиоца у предмету против Омера Петровића а ни против судије.Сви су они добили инструкције да се случај води про форме ради и да Омер Петровић на крају буде осуђен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимна

30.05.2024 09:56

У том периоду сам радила у једној трговини мјесовите робе у центру града. Свакога дана насе мустерије су били запосленици МУПа, Полиције, Зељезница, Правосудја, Електра и други. Код нас су узимали доруцак. И тај дан су долазили по доруцак, јогурт, воду, а да нико није рекао да це бити поплава. Забринутост јесу изразавали, али нико није има конкретне информације. Осим људи сто су медју себом говорили, нико од тих сто су "узбуњивали" народ није се појави или рекао несто. Сирена се први пута огласила непосредно прије него се вода појавила у центру. Тада је било "спаси зиву главу". Када је све просло, једна колегица је прицала да ју је вода савладала у градском парку и струја ју је поцела носити. На њену срецу, успјели су да је дохвате и тиме спасу са балкона зграде која се налази неких педесетак метара даље. Да сумирам ово. Ако су они радили на нацин на који казу да су радили, како нико радника пословних простора у центру града није био обавјестен о предстојецој опасности, како нико из дрзавних институција није ниста слузбено знао од тога, засто се сирена први пута огласила 15 или 20 минута прије него је вода досла до центра града?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циркус Колорадо

30.05.2024 11:50

Да је тужилаштво стварно имало за циљ доказивање оптужнице, расписало би јавни позив свједоцима ових догађања. Неколико хиљада људи би се колико сутра пријавило да раскринка овај циркус и лажне свједоке одбране! Исти тај Обрен Петровић се након поплаве годинама није појављивао у јавности, управо из разлога што га грађани Добоја сматрају главним кривцем! Сада имамо свједока одбране који изјави "Након свирања сирене за узбуну која се 15. маја 2014. године огласила око осам сати, било је ДОВОЉНО ВРЕМЕНА да се СКЛОНЕ СТВАРИ и евакуишу људи", а исти тај свједок је званично пријавио штету у висини од неколико СТОТИНА ХИЉАДА МАРАКА!

Name

кк

30.05.2024 10:00

Карактер 0 и Додик га уцијени и ето папка

ОДГОВОРИТЕ
Name

р.југа

30.05.2024 10:52

Е стварно људи или био Обрен Или Омер сви исти лопови профитери.

Name

Прпа

30.05.2024 14:49

Зашто замајавате народ вец 10 г радите преца посла и онако це те га осободити или само укорити

Name

Граха дилер са значком

30.05.2024 10:02

Кад пада ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лили

30.05.2024 10:37

Доце баја свједоцити и тиме це бити ослобадјајуца пресуда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако се говорило

30.05.2024 11:03

"Све док не добијемо одговоре на питања зашто се сирена није огласила на вријеме, зашто су поплављена ватрогасна возила, гдје је био градоначелник, ми ћемо инсистирати на њима", казала је Сања Вулић, предсједница Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Добој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

30.05.2024 11:58

Колико знам а знам да мало тога знам обрен је наш преставник у НАТО...О чему се овдје ради?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корупција

01.06.2024 04:30

Тако И треба јасно сведочење И давање нетачних података јестер кривично дјело.

ОДГОВОРИТЕ