Сутра о изборном закону Српске и референдуму

Заједничка комисије Народне скупштине Републике Српске и Вијећа народа Републике Српске за усаглашавање закона, прописа и аката одржаће сутра сједницу у Бањалуци ради усаглашавања Изборног закона Републике Српске и Закона о референдуму и грађанској иницијативи.

Република Српска 26.05.2024 | 10:38
Сутра о изборном закону Српске и референдуму

Пета сједница Заједничке комисије биће одржана у просторијама Народне скупштине у 11.00 часова, најављено је из парламента Српске.

Народна скупштина Републике Српске је на посебној сједници 19. априла усвојила Изборни закон Републике Српске којим је предвиђено да ће изборе за органе власти у Српској спроводити Републичка изборна комисија, градске, односно општинске изборне комисије и бирачки одбори које ће именовати надлежни републички органи.

Ступањем на снагу овог закона неће се примјењивати одредбе Изборног закона БиХ које уређују избор народних посланика, делегата Вијећа народа Српске, предсједника и потпредсједника Српске, делегата Дома народа Парламентарне скупштине БиХ из Српске, одборника скупштине града и скупштине општине, градоначелника и начелника општина у Српској.

Народна скупштина је на истој сједници усвојила и Закон о референдуму и грађанској иницијативи Републике Српске чија је намјера да се потпуније регулише спровођење овог облика непосредне демократије.

(Срна / Фото: БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Расо

26.05.2024 11:02

Нека нам јаве ако се одцјепимо да знамо и ми...😂😂😂....багро мафијаска, вама би најбоље досао рат па да вриједи ина"пуј пике не вриједи"...само, среца народ, или вецина нарида паметна па вам се смије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

26.05.2024 11:26

Планирате ли увести члан закона који забрањује учествовање на било којим изборима и обављање јавне функције против оног кандидата против ког се води кривични поступак или који има потврду да није добар здравствено са главом.

Name

Борац

26.05.2024 11:27

Трла баба лан.

Name

Вдјдо

26.05.2024 11:24

Пропасце и ово ко и све досад. Дзаба креците...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тути

26.05.2024 12:18

Све је ово фарса, договорени сценарио измедју додиГа и странаца, да народ обезглаве, да нас тотално понизе и доведу до циља, ка коме овај исти језди, на крилима зла и мрзње према Србском народу. Његов министар Амидзиц је дао Цик-у паре за изборе, стојеци мирно у поданицкој БиХ колоони, а народ замлацују прицама о некој велицини, посебности, осамостаљењу, у коме би сваки цовјек постао апсолутни роб, без икаквих права, препустен на њихову милост и немилост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

26.05.2024 13:36

Циркус се наставља. Као и до сада изгласаће се у Скупштини оно што и предлагачи знају да се неће проводити. Па озбиљније дјелује час одјељенске заједнице шестог разреда основне школе него НС РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

26.05.2024 19:15

Какав Циркус. И на крају недужни гладни и надрљају.

ОДГОВОРИТЕ