Због Индире Рамштајн тужио "Гранд" и тражио 45.000 €

Један од најпознатијих бендова на свијету - Рамштајн одржао је синоћ први од два спектакуларна концерта у Београду у оквиру своје велике Европа Стадион турнеје 2024, а вечерас ће одржати и други концерт.

Свијет 25.05.2024 | 21:23
Због Индире Рамштајн тужио "Гранд" и тражио 45.000 €

Мало ко зна да су ова мегапопуларна група својевремено тужила Сашу Поповића, у доба када је био власник "Гранд" продукције.

Наиме, Горан Ратковић Рале прије више од двије деценије радио је комплетан албум за Индиру Радић, а на њему се нашла и пјесма "Преко". Албум је снимљен и издат 2002. за "Гранд продукцију", чији је директор и тада био Саша Поповић. Све је било у најбољем реду док на адресу "Гранда" није стигла тужба познатог бенда Рамштајн.

Поповићу у почетку ништа није било јасно. Међутим, када је видио шта пише у тужби и да је плава коверта стигла због албума Индире Радић, Поповић је остао шокиран. Брзо је позвао композитора и кренуо да виче на њега зашто он није био обавијештен да пјесма није оригинал, наводи извор Курира. Ми смо ступили у контакт с Ратковићем и замолили га да се присјети те ситуације и открије шта се тачно дешавало тада, преноси Пинк.

"Јао, то је било 2002. Урадио сам цео албум за Индиру. За једну песму узмем ја семпл (део песме) од Рамштајна и ми издали тај албум. Наравно да нисам тражио никакву дозволу, то у то време није постојало, нити сам ја очекивао да ће нека светска фаца да чује песму Ралета и Индире. И дешава се ситуација да је албум кренуо и мене зове Саша и виче: "Чије си песме крао? Ко је тај Рамштајн?", причао је Рале и додао:

"И мени све јасно! Кажем: 'Шта је било, па не могу ја теби да дајем информације где налазим инспирацију.' Он каже: 'Добио сам тужбу од Рамштајна.' Одем до студија и кажем Салету: 'Смири се, све ћу ја то да решим.' Онда сам преузео одговорност на себе. И они су, као што сам већ рекао, тражили лудачки износ од 45.000 евра. У то време на овим просторима та сума је била немогућа, па и сад није ништа боље, али тад тек. И ми се на крају договорили да они добију десети део зараде и то се тако завршило. Али препао сам Поповића тад као нико никад", рекао је композитор раније за Курир.

(Курир) Фото: Курир

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Композитор

25.05.2024 21:40

Е Баја...сељацки трик. Знао си марнути лову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуцко

25.05.2024 21:51

Подрска за Индиру Радиц и за Сасу Поповица и за Раммстеин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абц

26.05.2024 04:34

Тако је брате не упућени и неначитани

Name

Брано Глоговац

26.05.2024 09:00

Све њихове пјесме су украдене и превеведене са страних језика само за неке сазнамо анеке не.

ОДГОВОРИТЕ