ПДП се пријавио за локалне изборе у Српској и Брчком

ПДП се пријавио за учешће на Локалним изборима 2024. године, доминантно за општине и градове у Републици Српској. Осим скупштина општина и градова у Републици Српској, гдје ћемо имати листе за одборнике, пријавили смо се и за изборе у Брчко дистрикту. 

Република Српска 24.05.2024 | 18:40
ПДП се пријавио за локалне изборе у Српској и Брчком

Рекао је ово Ненад Вуковић, генерални секретар ПДП, након што је данас у ЦИК БиХ предао пријаву ПДП за учешће на изборима. 

- Веома је битно да сачувамо власт и добре резултате са избора 2020. године, а поготово начелничка и градоначелничка мјеста у Котор Вароши и Бањалуци. Наравно да имамо амбицију да још у неким мјестима освојимо начелничке и градоначелничке позиције, а у наредном периоду ћемо, у складу са роковима ЦИК, разговарати о коалицијама за начелнике и градоначелнике – каже Вуковић. 

Истакао је да је ово дан када се може обиљежити капитулација СНСД везано за изборно законодавство, јер су данас и СНСД и сви њихови партнери дошли у ЦИК и пријавили се за изборе, неки чак кријући се од новинара. 

- У претходних мјесец дана су обављали све потребне процедуре потребне за пријаву на изборе, а с друге стране замајавали јавност да наводно неће изаћи на изборе. Вјерујем да виде и грађани да је СНСД упорно обмањивао јавност и бираче и очекујем да ће за то бити кажњени на већ локалним изборима ове године, а поготово 2026. године на општим изборима – поручује Вуковић. 

Каже да са изборима који се проводе  режији ЦИК није БиХ добила нешто више, нити је Република Српска изгубила. 

- За нас из ПДП је најважније да су фер и поштени избори. То је основна тема за нас, а не да ли их организује ЦИК или РИК. Увијек смо инсистирали да се донесу правила која ће омогућити фер и поштен изборни процес и на томе смо и радили колико смо у могућности с обзиром да смо опозициона странка, а годинама у назад првенствено је СНСД радио да се не донесу измјене и допуне Изборног закона и неријетко у томе имао подршку ХДЗ-а.

Због тога нисмо пристали ни на какве игре, него смо јасно и гласно рекли да ћемо учествовати на овим изборима, који су у ствари једини расписани у овом моменту, а вријеме ће показати по којим правилима и на који начин ћемо у неким будућим временима излазити на изборе – навео је Вуковић. 

(БН) Фото: Архива

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Соколац

24.05.2024 22:33

Не вјерујем Несо да ћете имати листу на Соколцу. Трафикант Дуца Делиц и Шаком и капом обећава новац за Ненада Несица. Е тај и такав Делиц је “дипломата” из РС. Е сада знате зашто је овакав резултат у УН када РС представљају људи који су радили на трафикама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опал

25.05.2024 08:08

Па овај је гробар ПДПа на Палама али и у цијелом И Сарајеву. Битно је да се он навуко пара а то што је странка спала на два слова то га не интересује.