Вучић: Истина није једнострана, резолуција ће жртвама ставити жиг на чело

- Председник Србије Александар Вучић поручио је данас на панел дискусији у седишту УН у Њујорку, на којој су говориле жртве и сведоци рата у БиХ, да они сведоче о томе шта се догодило пре 30 година и да истина није једнострана, као и да ће им усвајањем нацрта резолуције о Сребреници бити стављен жиг на чело као да су део геноцидног народа.

Србија 22.05.2024 | 17:24
Вучић: Истина није једнострана, резолуција ће жртвама ставити жиг на чело

Вучић је позвао све чланице Генералне скупштине УН да не усвоје нацрт резолуције о Сребреници.


"Дубоко сам дирнут сведочењима свих Срба који су дошли овде да сведоче о ономе кроз шта су прошли пре 30 година", рекао је Вучић на панелу на тему "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути", који је организовала Стална Мисија Србије при УН.

Он је нагласио да истина није никад једнострана и да су жртве то управо и потврдиле уочи дана могућег усвајања нацрта Резолуције о генодицу у Сребреници.

Вучић је истакао да ти људи нису политичари већ обични људи и да ће се  сви они осећати веома лоше ако буде донета резолуција, јер су они жртве, а на чело ће им бити стављен жиг као да су део геонодицног народа.

"Србија никада није ћутала, ми нисмо ћутали, о страшним догађајима у Сребреници, ми смо хапсили, приводили и изручивали свакога ко је био индивидуално одоговоран за ужасне злочине који су се десили у Сребреници", истакао је  Вучић.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Тузлак

22.05.2024 19:46

Зато је важно што су прихваћени амандмани Црне Горе и то посебно први у којем се управо наглашава да нема колективне кривице, него искључиво индивидуална.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

22.05.2024 23:28

Резолуција би имала пун смисао и добру намјеру да у њој у уводној напомени стоји да је до 11 јула 95 у и око Сребренице побијено преко 3000 Срба и то неки на најмонструознији начин?

Name

Баш

22.05.2024 20:00

Се питам зашто је Србија толико против Резолуције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

22.05.2024 20:01

"Оскару" не сери,нигде неписе "цитав народ",и то свако зна,теби је само до популизма и гласова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле

22.05.2024 20:38

Да си спријецио мурале, велицања итд мозда се ово не би ни десило. Сад треба питати оне у затвору засто урадисе тако страсну ствар и за сва времена обиљезисе један народ.

ОДГОВОРИТЕ