Пољак јачи од свих препрека до Јахорине

Фантастичном вожњом од Вишеграда до Јахорине члан екипе Сантик Вибатех Пјотр Пекала побиједио је у трећој етапи трке „Београд – Бањалука“, те преузео лидерску мајицу у генералмном пласману.

Република Српска 20.04.2024 | 19:42
Пољак јачи од свих препрека до Јахорине

Пољак је најтежу етапу на трци савладао за четири часа, 52 минута и 19 секунди, те иза себе оставио Михаела Штајнара из Саве (33 секунде), док је трећи на плато Пољице стигао Давиде Тонеати из Астане, који је каснио 35 секунди.

Бициклисте је на олимпијској љепотици дочекала и понека пахуља снијега, али им то није сметало да пруже све од себе и покажу да су прави гладијатори на два точка.

Највише разлога за задовољство има Пекала, који је фантастичном вожњом обезбиједио и плаву мајицу за најбољег брдског возача.

– Фантастичан је осјећај славити на овако захтјевној етапи. Ово ми је можда и највећа побједа у каријери и сигурно велики корак ка укупној побједи, али имамо још посла. Било је врло тешко у посљедњих 10, 11 километара на успону према Јахорини, али сам успио да се одвојим и славим – рекао је Пекала.

Црвену мајицу задржао је Антон Албрехт из Бенотија, док је најбољи млади возач члан Саве из Крања Јака Маролт.

И организационо најтежа етапа на трци протекла је без имало проблема за шта велике аплаузе заслужују припадници мото сектора и полиције Републике Српске, а додатно су угођај уљепшали бројни гледаоци на старту у Вишеграду, те на пролазним циљевима у Рудом, Сокоцу и на Палама.

У недјељу је на програму посљедња етапа бициклистичке трке Београд – Бањалука која се вози од Добоја до града на Врбасу. Старт етапе је у 12 часова, а бициклисти у највећи град Српске улазе око 15 часова.

(БН) Фото: Трка БЛ/БГ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цеститке

21.04.2024 20:11

Побједнику,наравно свим уцесницума и организатору. Предивно

ОДГОВОРИТЕ