СНСД уништио Херцеговину, сав новац одлази

Херцеговина има капацитет да буде привредни замајац Републике Српске, али то не дозвољава Бањалука, сав новац оде за Бањалуку, сагласни су опозиционари из Фоче, Билеће и Требиња.

Република Српска 19.04.2024 | 22:36
СНСД уништио Херцеговину, сав новац одлази

Они су у емисији “Изазови” БН ТВ поручили да су Херцеговци и исток Српске под влашћу СНСД-а доведени на руб егзистенције.

Да Влада Српске не примјећује Херцеговину свједочи начелник Билеће.

“Тамо је био зид. Није било приступа за мене као опозиционог начелника. Изреволтиран свим тим запријетио сам да ће Билећа да се одвоји и припоји Црној Гори. То је тек уродило плодом”, каже Веселин Вујовић.

Билећа након тога добија средства за подмиривање заосталих трошкова. До сада је из буџета Влада Билећи дозначила 2,7 милиона КМ неповратних средстава.

“Морам да кажем да преко 65 одсто буџета Билеће иде на подмиривање плата. Чак је и предсједник Додик када је дошао рекао да су огромне дугове нагомилали његови и да је он дужан да помогне.”

И Фоча грца у дуговима каже Огњен Бодирога, посланик СДС-а из ове општине.

“Њима је само битно да је њима добро, да је плата начелника Фоче 5.000 КМ. Ми смо недавно правили акцију подјеле сјеменског кромпира. 200 породица је добило по 10 кила кромпира. Тада сте могли да видите колико је народ гладан. Људи су се утркивали.”

Требиње би требало да буде замајаз развоја Херцеговине, међутим…

“Данас можете да видите да већина пројеката која је обећана није испуњена. Тако да тешко да Требиње може да буде замајац привредног развоја тог дијела Републике Српске иако има све предиспозиције. Ми имамо наш електро-енергетски сектор који зарађује, али све паре одоше у Бањалуку”, рекао је Лазар Радан (Листа за правду и ред, Требиње).

Радан наводи да је алармантно стање саобраћајница кроз Херцеговину.

“То је аутострада пакла којом се ми возимо. Сигурно тврдим да се никад нисам возио горим путевима него кроз Херцеговину и исток Српске.”

Нема ништа ни од реконструкције пута Фоча – Тјентиште, јасан је Бодирога.

“Горе и дан данас имате само ту таблу гдје назначена реконструкција. Немате живог човјека. Нема тешке механизације. Људи који су ту дошли када се тај пројекат покретао су присељени. Изнајмили су од једне компаније из Фоче два камиона шљунка, а изнајмили су и багер.”

Након локалних избора слиједи инвентура, да се објелодани ко је пљачкао грађане Српске. То не значи реваншизам и нема мјеста страху грађана, јасни су опозиционари истока и југа Српске.

(БН) Фото: БН

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Нада

19.04.2024 22:58

Супер гости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

💯%пропаст српска

19.04.2024 23:16

нису снсдеови кадрови уништили само Билећу,они су уништили све гдје сунони на власти Ево у Вишеграду ђуревић се кити пројектом посађених јабланова,зградом за социјалне случајеве,за коју више има заслуге предходни начелник Мишковић,исто тако за асвалтни пут према бањи.А не пише како је затрпао скоро завршен базен и водовод у Прелову.Још много негативних ствари може се писати о најгорем начелнику ђуревићу...гдје је задруга,удружења пољопривредника,вишеградска кућа ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.04.2024 13:50

СДС је владао у Невесињу до 2016 године и за то вријеме затворили су или порушили сљедећа предузећа: Прерада дрвета, Фабрика намјештаја, Планинско добро, Земљорадничка задруга, Грађевинско предузеће, Ваздушна бања, Металомонтажа, ЈУПРОМ, Фабрика трикотаже, Фабрика управљача, Индустрија алата и Фабрика вентила. Најзаслужнији је црногорска протува њихов начелник Миковић са својом екипом стечајне мафије. Они започели, а нови властодршци наставили.

Name

Камен

20.04.2024 07:18

Хаха зато сте спицкали пар стотина хиљада на доцек војвода. Леп доцек приреди Билеца..Мозда би боље било да сте тај новац усмјерили сиротињи..Ал кад је србовање у питању нема да фалл, а онда 2 данс после кукај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весо

20.04.2024 08:02

Референдум па се припојите Федерацији. Као кантон имат це те своју самоуправу. Дозивит це те економски и туристицки процват.

ОДГОВОРИТЕ
Name

славица лубарда вишеград

20.04.2024 08:05

ма клевечу...код нас у вишеграду никад боље није било...ево баш данас се дели по 2кг рибе уловљене у дрини, тако да ће 10 борачких породица добити леп поклон,а за понедељак су најавили пензионерима по 2кг гершла и 2кг риже које је донирала наша братска кина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

20.04.2024 08:37

Плаћа начелника 5000 км. Ок, а колика је твоја посланичка?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

20.04.2024 08:39

Херцеговци су гласали за СНСД....А САД СЕ ЖАЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошко Буха

20.04.2024 08:40

Да не повјерујеш они лкоји су их довели на просијачки штап, ови их дочекују са највећим почастима.. Само наставите да видим докле..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ок

20.04.2024 08:46

А реците ви мени под којом влашћу је Херцеговина цвјетала? Тамо су се мијењали и СДС и ПДП и СНСД и СРС и шта? Ништа, само блејите у празно. И не само тамо тако је било и у Р Српској сви сте се мијењали на власти а Херцеговина умире сигурно ал полагано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кк

20.04.2024 10:04

Шта,не свидја им се слама.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејтон

20.04.2024 10:22

Пошто је херцеговина подијељена као територија то више није херцеговина него јужна Босна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раж

20.04.2024 11:02

Под влашћу СНСДа је све уништено!!!! Само празноглави људи и њихове улизице које су позапошљаване у државним службама, а углавном се ради о тешким нерадницима, подржавају њихов останак на власти и ово зло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брат

20.04.2024 11:26

Браво,Огњене будуци нацелнице Фоце!Народ Фоце је уз тебе!Буди поносан на свој клуб одборника СДС Фоца као и на свој опстинки одбор!Најјаци сте у РС слусам вас и пратим!!Само заједно и побједа је врло брзо!Зивјели и здрави били!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који

20.04.2024 11:29

Новац их Херцеговине?😂😂😂

ОДГОВОРИТЕ