Хемофарм: Подршка родитељским кућама у БиХ

– Кроз акцију „Крени од себе“ компаније Хемофарм, од продаје пробиотика прикупљена су новчана средства у износу од 44.000 КМ за подршку родитељским кућама у БиХ у којима бораве дјеца обољела од малигних болести и њихови родитељи. 

Република Српска 16.04.2024 | 10:09
Хемофарм: Подршка родитељским кућама у БиХ

„Захвални смо нашим суграђанима који вјерују у нас и који су, заједно са нама, учествовали у овој акцији. Сви смо кренули од себе и помогли нашим најмлађим херојима да њима и њиховим родитељима бар олакшамо боравак у родитељским кућама. Ова акција јесте показатељ колико заједно можемо учинити и помоћи другима, те да када је потребно нисмо кап, него море“, рекао је Саша Урошевић, директор Хемофарма у БиХ.

Прикупљена средства родитељским кућама употребљена су за набавку неопходне опреме за свакодневни живот и рад, попут бијеле технике, намјештаја, рачунара, штампача, сензорних материјала и играчака,  инвалидских колица, интерактивних табли и другог.  

"Родитељске куће је један од најзначајнијих програма које наше Удружење води. Њихов значај се највише огледа у огромној количини подршке коју пружају нашој дјеци и њиховим породицама. Зато нам је јако важно да имамо пријатеље и партнере који ће бити уз родитељске куће и помоћи нам да одржимо висок квалитет услуге рањивој категорији дјеце обољеле од рака. Управо на том пољу јако много нам је помогао Хемофарм, на чему смо од срца захвални.

Донација коју су прикупили за родитељске куће и опрема коју су донирали увелико је помогла обнављају њених ресурса и унапређењу боравка наших малишана. Браво, Хемофарм, за сјајну кампању са најхуманијим циљем, који је испуњен", рекао је Фикрет Кубат, директор Удружења "Срце за дјецу обољелу од рака".

Лијечење малигне болести је дуготрајан процес, а родитељи и дјеца у Кући бораве и до годину дана. 

“Дијагноза малигног обољења дјетета једно је од најстреснијих искустава које се може догодити унутар породице. Пут до изљечења је мукотрпан и дуготрајан, а дјеца и родитељи суочавају се са страхом, неизвјесношћу и многим другим проблемима. Са дијагнозом малигне болести нико не би требало да се суочава сам и због тога је подршка изузетно важна. Захвални смо компанији Хемофарм која је препознала важност подршке у најтежим тренуцима и која је акцијом ‘Крени од себе’ нашим малишанима и њиховим родитељима олакшала пут до изљечења”, рекао је Милан Берић, предсједник Удружења „Искра“.

Под окриљем удружења „Срце за дјецу“ и „Искра“ у Босни и Херцеговини, при клиничким центрима у Сарајеву и Бањалуци, дјелују двије родитељске куће, а очекује се и почетак рада и треће куће у Тузли. 

(ПР) Фото: ПР