Ова мајка је умрла штитећи бебу од нападача (ВИДЕО)

Аш је умрла као херој - у последњим секундама свог живота сачувала је своју деветомесечну ћерку Херијет тако што ју је бацила двојици потпуних странаца.

Свијет 14.04.2024 | 13:37
Ова мајка је умрла штитећи бебу од нападача (ВИДЕО)

Мама Аш Гуд (38) идентификована је као једна од шесторо жртава које је убио нападач у тржном центру у Сиднеју, пренели су аустралијски медији.

Мајка је наводно пребачена у болницу, али јој није било спаса, док је њена мала ц́ерка тешко повређена у нападу на тржни центар.

Аш је умрла као херој - у последњим секундама свог живота сачувала је своју деветомесечну ћерку Херијет тако што ју је бацила двојици потпуних странаца. Јер је нападач повредио и њу и њено дете.

"Била си анђео, добра душа. Волео сам да проводим време са тобом. Молим се да твоја девојчица прође кроз све ово", опростио се један пријатељ од ње.

Мушкарци који су узели бебу рекли су да им је мајка бацила дете, које је такође било повређено.

Крв јој је излазила из уста, рекао је један од њих за 9Неwс.

"Држао сам бебу, изгледала је прилично лоше", рекао је он.

Како су рекли, узели су одећу и покушали да јој зауставе крварење.

"Само смо викали да узмемо одец́у, мајице и да нам помогну да зауставимо крварење бебе. Било је пуно крви на поду. Надам се да је беба добро", рекли су они јуче након напада.
Полиција је данас саопштила да је Џоел Кочи (40) одговоран за напад на тржни центар Вестфилд у Бонди Џанкшн у суботу, недалеко од светски познате плаже Бонди.

Помоц́ник комесара полиције Новог Јужног Велса Ентони Кук рекао је на конференцији за медије да Кочи пати од неутврђених проблема са менталним здрављем и да се напад не третира као терористички акт.

"Настављамо да радимо на профилисању починиоца, али је у овој фази врло јасно да је то повезано са менталним здрављем починиоца“, рекао је Кук, преноси Асошиејтед прес.

Напад на тржни центар, један од најпрометнијих у земљи, почео је око 15.10 часова по локалном времену.

У нападу је убијено шест особа - пет жена и један мушкарац, старости између 20 и 55 година, а 12 повређених је превезено у болницу, укључујуц́и 9-месечно дете, чија је мајка умрла током напада.

Две од шест жртава су из иностранства и немају породицу у Аустралији, рекао је Кук у недељу.

(Телеграф) Фото: Инстаграм/ _асхгоод_

 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

321

14.04.2024 14:07

некајој господ отвори рајска врата покојој њеној дуси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Надам се

14.04.2024 16:42

Да ће бар њена преслатка ћеркица преживјети!

Name

Мајка

14.04.2024 15:47

Свака јој цаст, али свака нормална мајка би урадила исто.

ОДГОВОРИТЕ