Напад у Сиднеју није повезан са тероризмом

Полиција аустралијске државе Нови Јужни Велс саопштила је данас да је нападач који ножем усмртио шест особа у Сиднејском шопинг молу 40-годишњи мушкарац и потврдила да напад није повезан за тероризмом.

Свијет 13.04.2024 | 14:25
Напад у Сиднеју није повезан са тероризмом

Комесарка полиције Новог Јужног Велса Керин Веб изјавила је да полиција верује да зна идентитет нападача, али да се чека да то званично буде потврђено, преноси Гардијан.

"Вечерас смо разоткрили ко је починилац и верујемо да се ради о 40-годишњаку. Међутим, чекамо да га званично идентификујемо и још не можемо да саопштимо прецизније информације о његовом идентитету. Дозволите ми да вас уверим да не постоји стална претња. Реч је о појединцу који је преминуо", изјавила је начелница полиције Керин Веб.

Вебова је рекла да је нападач од раније био познат полицији и да не постоји бојазан да је био идеолошки мотивисан, тј. да није реч о терористичком нападу.

"Веома је тужно оно што се овде догодило. Али људи не би требало да буду забринути јер смо уверени да је нападач деловао сам и да више нема претњи за заједницу", рекла је Вебова и похвалила "огромну храброст" полицајке која је пуцала и ликвидирала нападача.

"Припадница полиције се суочила са нападачем... ходала је брзо иза њега да би га сустигла. Окренуо се према њој и подигао нож. Употребила је ватрено оружје и та особа је сада мртва", потврдила је полиција.

Према изјави сведока, припадица полиције је нападачу рекла да баци нож, а како он то није урадио, пуцала му је директно у груди.

(Тањуг) Фото: даилy телеграпх

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Истина

14.04.2024 08:32

Како знате да није?Јел неко вец провјерио његов медицински картон и истразио циме се бавио?А презиме Коци или Кочи,зна се ције је.

ОДГОВОРИТЕ