Четири особе погинуле у нападу у Сиднеју (ВИДЕО)

Најмање четири особе су погинуле у нападу ножем у тржном центру "Вестфилд Бондај Џанкшн" (Wестфиелд Бонди Јунцтион) на истоку Сиднеја, преноси "Сиднеј морнинг хералд" позивајући се на неименоване  изворе у аустралијској полицији.

Свијет 13.04.2024 | 10:07
Четири особе погинуле у нападу у Сиднеју (ВИДЕО)

"Много више" је у критичном стању, рекао је полицијски извор који није овлашц́ен да говори јавно, наводи лист.

Аутралијска полиција је раније саопштила да је током интервенције упуцала једног мушкарца, али није познато у каквом је он стању.

Стотине људи данас је евакуисано из тржног центра у Сиднеју након извештаја о човеку наводно наоружаном ножем и пуцњави, преносе аустралијски медији.

Јединице полиције за тактичке операције су на лицу места, а на становнике је апеловано да избегавају то подручје.

Аустралијска полиција је раније саопштила да је један мушкарац упуцан након извештаја да је више људи убодено ножем у тржном центру "Вестфилд Бондај Џанкшн"  на истоку Сиднеја. 

Полиција Новог Јужног Велса је потврдила да је један мушкарац упуцан и да је изашла на лице места након дојаве да је у "Вестфилд Бондај Џанкшн" више људи избодено ножем.

На видео снимцима на друштвеним мрежама види се како људи напуштају тржни центар и неколико возила хитне помоћи и полиције пред вратима објекта, преноси аустралијска ТВ "9 њуз".

Друштвеним мрежама круже снимци из шопинг-центра, а на некима се види и како  један мушкарац, којег корисници већ називају суперхеројем, покушава да се супротстави нападачу.

(Тањуг/БН) Фото: рнз.цо.нз

Коментари / 0

Оставите коментар