Нектар пиво учврстило позицију на тржишту Словеније

Извоз Бањалучке пиваре у 2023. години премашио 12 милиона литара пива 

Република Српска 10.04.2024 | 16:05
Нектар пиво учврстило позицију на тржишту Словеније

- Бањалучка пивара сваке године настоји да све више улаже у развој нових технологија и побољшање услова рада, а све у циљу заузимања добре позиције на тржишту БиХ и ширењу на друга тржишта. Бањалучка пивара као једина пивара на овим просторима, веома је важан привредни субјект са извозом који чини једну трећину укупне производње. У циљу већег ширења на тржишту Словеније, Пивару су посјетили нови сарадници из Словеније и то представници “Арц Крањ” и “Туш-а”.  

“Бањалучка пивара је компанија која има велики значај за пословање Републике Српске са укупним приходом од око 46 милиона конвертибилних марака, запошљава око 260 радника И измирује све своје обавезе према држави. Трудимо се да непрестано улажемо у развој производње, увођење нових технологија те едукацију радника.

Квалитет нашег пива је препознат у целом региону те се добар глас шири од Србије, преко Црне Горе, Хрватске, па до Немачке, Аустрије, Словеније и Италије.

Прошле године смо забележили 12 милиона литара продатог пива у извозу, што чини преко трећине укупне производње и изузетно смо поносни на те резултате. Много очекујемо од сарадње са нашим новим дистрибутерима из Словеније које смо угостили у нашој пивари у Бањалуци и упознали их са процесом производње Нектар пива” изјавио је Илија Шетка, директор  Бањалучке пиваре. 

 Производи Бањалучке пиваре, а пре свих бренд Нектар су се веома успјешно нашли на бројним тржиштима. Након ширења на тржишту Словеније, план је да се настави ширење дистрибуције И раст продаје и на друга тржишта у региону и шире. 

(ПР) Фото: ПР