Зворнички полицајци трче за болесну суграђанку

Хитно су потребна финансијска средства за лијечење раднице компаније „Алумина“ Јеле Марковић Ристановић која је оболила од тежег облика карцинома.

Република Српска 09.04.2024 | 13:14
Зворнички полицајци трче за болесну суграђанку

Зворник се ујединио у мисији да помогне Јели Марковић Ристановић да се излијечи и вратио кући свом дјетету. Након што су сазнали да је обољела од карцинома који се проширио, њене колеге из Алумине прве су покренули акцију прикупљања новчане помоћи.

А сад су им се прикључили и зворнички полицајци Предраг Суботић и Владан Митровић. Они су одлучили трчати 180 километара како би скренули пажњу на ову хуманитарну акцију.

Начин на који ми то радимо јесте да ћемо ми заједно истрчати око 360 километара, 180 обојица. А оно како ми замишљамо је да када се вратимо у Зворник, да сваки километар симболично продајемо физичким и правним лицима.

Ко год да је хуман и жели да помогне у излечењу наше суграђанке. Да један километар кошта десет марака, објашњава Предраг Суботић, полицијски службеници службеник у ПУ Зворник

Владан и Предраг у хуману мисију кренули су јутрос, а трчаће кажу два дана од Зворника, преко Бијељине, Угљевика до Тузле одакле ће назад за Зворник. План им је да на овај начин укључе и грађане из других средина.

Када ми будемо трчали, односно пролазили кроз њихова села, општине, градове, када нас сретну да приђу, да се распитају због чега трчимо и надамо се да буду хумани, каже Предраг Суботић, полицијски службеник у ПУ Зворник

Владан Митровић полицајац је већ четири године. Ова професија каже не значи само борити се за безбједност грађана већ и бити хуман.

Прије четири године сам ступио у ову службу са неком надом и намјером да помажем људима. Било које вјере и нације. Тренутно сам добио прилику заједно са колегом да на овај начин помогнемо нашој суграђанки, каже Владан Митровић, полицијски службеник у ПУ Зворник.

И један и други рекреативно се баве трчањем. Но Предраг је већ трчао са циљем прикупљања помоћи. Владан каже планира наставити.

Прије смо трчали хуманитарне трке за једну организацију из Новог Сада која се зове,, Ко те јури " тада смо новац прикупљали за малољетну дјецу како би се излијечили од одређених болести од којих су боловали, каже Предраг.

Владан Митровић додаје да се рекреативно бавим трчањем.

Полумаратонима , а ово ми је први пут да учествујем у овако нечему и јако ми је драго што могу да будем дио овога, каже Владан.

Предраг и Владан позивају све грађане да се прикључе овој хуманитарноји акцији и помогну Јели Марковић Ристановић.

Јела је самохрана мајка малољетног дјетета, а новац је потребан за нову терапију и коју треба примити у Турској.

Широм Зворника постављене су кутије за помоћ, а новчана средства се могу уплатити и на жиро рачун.

Број рачуна Уницредит банке:

551-450-25602157-19

(БН) Фото: БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

XXЛ

09.04.2024 16:21

Па зашто да трчите нека ЦИК пресједник да новац свеједно има вишка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

09.04.2024 18:14

Они скупљају паре а Сулиц вола окреце

ОДГОВОРИТЕ