Америчка потврда директне линије Београд-Мајами

Из Мајами-Даде на Флориди, САД, стиже потврда планова за директне летове између Београда и Мајамија које би требало да обавља Аир Сербиа.

Босна и Херцеговина 09.04.2024 | 07:30
Америчка потврда директне линије Београд-Мајами

Емир Пинеда, директор маркетинга и развоја авио услуга у Одјељењу за ацијацију Миами Даде, који води аеродром, најавио је то за дневник "Миами Тодаy".

"Стално смо у контакту и комуникацији с превозницима о развоју авио услуга и ваздушним рутама за Мајами. Одржани су разговори с Аир Србијом. Аир Сербиа ће летјети за Београд и надамо се да ћемо се чути о њиховом покретању које је планирано касније ове године, потенцијално почетком сљедеће године", казао је Пинеда.

У фебруару је амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић рекао да ће Мајами постати сљедећа дестинација ове авио компаније у Сједињеним Државама, преноси Еx-Yу авиатион.

"Миами је сљедећи у САД-у. Расправе се воде од прошле године. Аир Сербиа је прилично далеко у преговорима с МИА-ом (Међународни аеродром у Миамију). Мислим да ће се то догодити ове године", рекао је Ђурић.

Амбасадор је претходно напоменуо да би продаја карата за нову услугу могла почети до краја године. Са своје стране, Аир Сербиа је 2023. напоменула да ће своје треће одредиште у Сјеверној Америци додати 2025., са Мајамијем или Торонтом, док ће 2024. видјети проширење своје мреже у Кини.

Ђурић, за којег се очекује да ће преузети нову високу дужност у влади, додао је да би Аир Сербиа почела с два до три лета седмично, а затим би појачала.

"МИА ради јако добар посао у увјеравању људи да дођу у Миами. Стварно се брину да се авио компаније осјећају као да су добродошле", додао је тада Ђурић.

Процјењује се да на Флориди живи око 50.000 Срба - Американаца. Србија ће отворити нови конзулат у граду касније ове године, с дипломатским и трговинским представницима.

Отприлике 12.000 људи је 2023. летјело од једне до друге тачке између Београда и Миамија на једној карти.

Ова цифра расте на 120.000 путника ако се узму у обзир тржишта бивше Југославије, уз Албанију, Бугарску, Румуњску и Грчку, док је додатних 26.000 летјело индиректно између Москве и Миамија.

Међутим, како је истакао сам амбасадор, Израел је тај који има највећи потенцијал за трансферне путнике, с више од 200.000 путника који су посредно путовали између те земље и Мајамија прошле године.

Апсолутну већину трансферног саобраћаја између Мајами и Балкана тренутно обавља Туркисх Аирлинес.

(Клиx) Фото: Еx-Yу авиатион

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Сврни наврни

09.04.2024 09:01

Као кец на десетку за Брену, њену фамилију и остале певаљке које као бајаги имају уговорене турнеје по УС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.04.2024 10:43

И ја оћу да летим за Мајами то ми је животна жеља ахахахахахаха чуј Мајами ахахахахахаха...

Name

Ре

09.04.2024 09:03

Треба та линија за тајкуне, пјеваче и естраду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

09.04.2024 09:37

Прије пар дана објављено да БГ три пута у седмици успоставља линију са Мостаром а као има план да ради Требињски аеродром, не верујем да је смишљено да се људи навикну на ту линију па само пређу на Требиње ако буде у шта невјерујем,јер је то само подршка Вучића Додику јер исто раде само гледају себе и пар људи око себе , све послове раде њима блиски људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солун

09.04.2024 10:02

А у Требињу и даље директор аеродрма нема аеродром...вјероватно је и једини директор у свијету који нема своју писту...

ОДГОВОРИТЕ