Славица Ћуктераш искрено о борби за старатељство над дететом!

Певачица Славица Ћуктераш пролази кроз тежак период с обзиром на то да се бори за старатељство. Она и њен бовши супруг, некадашњи фудбалски голман Влада Аврамов воде битку на суду.

Забава 08.04.2024 | 18:00
Славица Ћуктераш искрено о борби за старатељство над дететом!

- Добро сам, јер знам да имам снаге. Прошле године нисам била добро. Када је све то започињало судски да се одвија, нисам ни у најлуђим сновима могла да замислим да то мени може да се догоди. То је такав један емотивни ударац, бол. Морала сам сама да се борим, да дете не примети, али да не примете ни хијене око мене. Е, онда кад сам дошла себи, и кад сам стварно нивелисала себе, онда могу да изведем јавно и онако трезвено да кажем, без зле крви, без напада на било кога да ли се друга страна љути или не, али то је једна чињеница и истина је да смо ми на суду за старатељство- каже Славица Ћуктераш у емисији “Блиц дан”.

Она каже да на сву срећу постоје стручна лица како да преброди ове тренутке.

- Идем код психијатра, неуропсихијатра, психолога, па ишла сам на разне радионице, али нисам хтела пуно да причам са људима о томе. Више сам волела да се обратим стручним особама и да прочитам пуно књига. То ме је спасило у свему јер ми се мозак распршио - рекла је она и додала:

- То је страшно, сама помисао, али ја бих слагала када бих рекла да у неком моменту није прошла помисао кроз моје тело и осећај да моје дете није порад мене. Кроз сузе се борим са тим. И даље ја нећу ништа рећи ружно о њему зато што је то отац мог детета. Отац Викторије. Нажалост, прљав веш ми износимо на суду. Како то изгледа, то знају те судије и наши пуномоћници. Али овако јавно никад ништа. Јер опет из свега тога изродило се једно дивно биће, то је наша ћерка. Сад свако има право да тражи старатељство, да наводи ово или оно. Неки су ми рекли да сам луда што то радим, али ја сам рекла да верујем у институције. Идем поштено, редовно са одазивам социјалним службама када треба, све као сваки други грађанин и не желим да се осетим ту привилегованом јер то је велика бол, ту све жена треба да буду исте.

- Одавно више немам емоције, ту је сад борба за дете. Долазимо до једне ствари где сам знала да никад не желим у животу да се нађем, а то се десило. То је када почињеш да, не могу рећи да ти не подносиш ту особу, али више ти небитно све од те супротне стране. Љубав је умрла још у браку и то је супер јер у овом поступку ја немам никакве емоције. Много жене при разводу се боре за старатељство. Имам још један случај који је сличан мом, ту ћу видети да тој жени помогнем, овако јавно кажем, јер мислим да није реално да пет година траје неки случај. Сами излазци адвоката, само овај поступак је прескуп. Ја не знам како друге жене успевају да одхране дете, да плаћају све то што треба да се плати, поднесу, излазе, шта све то има, то је ми страшно. Познајем једну особу, једну жену, у целом овом случају сам упознала такву жену која је пет година на суду. Ми смо матори, зрели људи и издржаћемо све то. Али деца су изузетно паметна, деца апсолутно све осете и због те деце би требало законски да буде нешто ограничено колико може да траје случај одузимања старатељства- каже Славица.

Slavica Ćukteraš, Vladimir AvramovФОТО: СТАРСПОРТ, ЗОРАНА ЈЕВТИЋ

Она је додала да њена ћерка све осећа.

- Ја сам с њом искрена, она апсолутно зна о чему се ради, имам отворен однос с њом. Ја да сам се сама питала, ја бих крила. Али педагог ми је дао савет, рекла ми је: “Славице, ништа боље не можеш урадити за свој однос са дететом него да будеш искрена са њом. Само прилагоди речи њеном узрасту и видећеш реакцију”. И кад сам ја постала искрена и почела да причам о свему томе, нас две смо се још више емотивно спојиле. Деца виде, деца знају и то сам научила прошле године- прича Славица па се надовезује:

- Та друга страна има право свашта да тражи. Али наравно да ме је у првом сегменту погађало када ме неко назове неподобном мајком, али опет кажем институције су ту да раде свој посао, па ћемо на крају видети. Мислила сам у једном моменту да ћу се тотално сломити и физички и психички и емотивно. Нисам знала да сам толико јака. Ја сам мислила да нећу преживети, да ће нешто да ми се деси, да ће нека болест да ме нападне, да ћу умрети од свега овога. На крају сам схватила да нећу умрети и да имам разлог зашто да се борим, и њу и себе. Човек много научити. Када дођем кући размишљаћу о томе шта сам научила о себи. Ова ситуација ме је научила да пре него што урадим да размислим два пута.

- Мислим да је нормално да дете буде уз маму. Мислим да није нормално да се дете одведе из земље и да буде ван земље и да се та мама не пита ништа. Стварно не знам каква би мама ту требала да буде. Па наравно да ме уплаши помисао да Викторија није поред мене. Осетим само бол и тугу, али опет некако знам да бих се борила до задње капи крви- истакла је она.

На питање ко је данас Славица Ћуктераш, она је одговорила:

- Славица Ћуктераш је првенствено мама. Славица Ћуктераш је неко ко ће својој публици пружити, кад изађе на сцену, најбоље од себе у том моменту. И Славица Ћуктераш је некад била тужна, а сада је срећна.

Славица је рекла како све психички подноси.

- Ја сам анксиозна особа. Таквим особама је потребно само нешто мало да нас избаци из лежишта и да се вратимо на оно старо. Мој тренутни емотивни партнер, Владимир, ми много помаже. Тера ме у студио и мени је супер вентил била организација његове ДЈ школе. Била сам соло три, четири године док нисам наишла на Владимира и пожелела да то успе.

- Када је кренуло све ово рекла сам му да се назиру велики проблеми и да нема потребе да буде уз мене, а он ми је рекао: “Нема шансе да те оставим саму у свему овоме”. Ја сам се нашла у чуду јер ми смо се кратко знали кад смо кренули проблеми, а нико не жели девојку са проблемом- рекла је она па додала:

Slavica ĆukterašФОТО: ИНСТАГРАМ/ЦУКТЕРАССЛАВИЦА

- Имам разне фазе кроз које он пролази са мном, али немам потребу да му се касније извињавам јер га не увредим. У почетку нисам била спремна на толику популарност и због тога сам добила анксиозност. Јер толика путовања и неспавања, нездрава исхрана су тако утицале на мене, сломиле су ме. А са друге стране, публика ме је ојачала у целој тој причи, ја нисам могла то сама да урадим. У том моменту нисам била свесна да снимам ванвременске хитове. Ништа не бих променила. Нити сам могла да мењам, нити сам била у позицији да то могу, нити би ми се исплатило.

(Курир/Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Срећно ти са Владимиром

16.04.2024 09:02

Никако не дозволи детету да буде са својим оцем. Ни секунде.

ОДГОВОРИТЕ