Наставља се потрага за тијелом убијене Данке

 - Потрага за телом убијене двогодишње Данке Илић из Бора се наставља, а двојици осумњичених за убиство одређен је притвор до 30 дана.

Србија 07.04.2024 | 08:34
Наставља се потрага за тијелом убијене Данке

Ухапшени су и брат и отац једног од осумњичених, због сумње да су му помогли да сакрије тело девојчице.

Полиција је јуче прегледала дворишта комшија и околне бунаре, а у селу Злот, испред куће Д. Д., осумњиченог за убиство девојчице, били су довезени и цистерна за исушивање септичке јаме и багер.

На предлог Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, судија за претходни поступак Вишег суда у Зајечару одредио је притвор у трајању до 30 дана Ј. С. (50) из села Лука и Д. Д, (50) из села Злот због постојања основане сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву, саопштило је јуче Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Тужилаштво наводи да је Д.Д. током саслушања у потпуности признао извршење кривичног дела, док се Ј.С. бранио ћутањем. 

Полиција је, у међувремену, ухапсила и Р. Д. (1951) и Д. Д. (1984), због постојања основа сумње да су Д. Д. помогли да премести тело девојчице са депоније у околини Бањског поља на за сада непознату локацију на територији града Бора. 

Њима је одређено задржавање до 48 сати и они су приведени Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

Како се сазнаје, реч је о оцу и брату Д. Д, осумњиченог за убиство девојчице.

Коментаришући убиство двогодишње девојчице, председник Србије Александар Вучић рекао је да ће новој влади упутити у писаној форми захтев да размотри да ли ће предложити скупштини измене и допуне Кривичног закона како би се увела смртна казна за најтежа кривична дела.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а припадници Министарства унутрашњих послова су у четвртак, након опсежне акције, детаљних провера свих трагова и информација, ухапсили Ј. С. и Д. Д., због сумње да су убили девојчицу.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Маја

07.04.2024 08:54

Гдје је тијело?!!! Ста це сад измислити?! Вукови растргали.Да ли је то следеца лаз? Цекамо да видимо колико маста и безобразлук иду?! Хм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

07.04.2024 08:57

Води те осумљиценог нека трази гдје рекао да је сакрио тјело. Пропјево би он

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

07.04.2024 09:09

Ја немогу да разумијем да су поциниоци ухвацени и неце да казу гдје је Данка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постен

07.04.2024 10:03

Ма да је друго вријеме пропјевали би они у року једног дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ПОСТЕН

07.04.2024 11:23

НЕМАС ТИ ПОЈМА О ЗИВОТУ. ЈЕДАН КОМСИЈА ЈЕ ДАВНО ПРИЦАО ,ДА ЈЕ У ТИТОВО ВРИЈЕМЕ СТОТИНЕ ЉУДИ МОРАЛО ПРИЗНАТИ ОНО СТО УОПСТЕ НОЈЕ УРАДИО. И ЗАТО ЈЕ НАПУСТИО СУП. САМО ТИ ЦИТАЈ СТА ПИСУ РАЗНЕ НОВИНЕ И ,,ТО ЈЕ ТО,,. Е МОЈ ПРИЈАТЕЉУ.

Name

Дијаспора

07.04.2024 16:46

Људи ако сте имало разумни овде нешто много смрди.Само да малу нађу живу

ОДГОВОРИТЕ