У акцији „Параван“ СИПА лишила слободе три лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) синоћ су на подручју Мостара, Међугорја и Коњица, по налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине реализовали оперативну акцију кодног назива „Параван“, којом приликом су извршили претресе стамбених  и помоћних објеката и покретних ствари  на пет локација.

Босна и Херцеговина 05.04.2024 | 10:23
У акцији „Параван“ СИПА лишила слободе три лица

Слободе су лишена три лица која су спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега ће у законском року бити предата у надлежност  поступајућем тужиоцу Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Прилком претреса откривено је и привремено одузео око један килограм опојне дроге  кокаин, четири аутоматске пушке, један пиштољ калибра 7,65 мм са 20 комада пиштољске муниције, 12 комада граната за ручни бацач граната, три електричне детонаторске капсле (ЕДК), једна противпјешадијска мина „МРУД“ (мина распрскавајућег усмјереног дејства), 90 комада метака за аутоматску пушку, новац у износу 44.000 Конвертибилних марака  и 6.000 Еура као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Наведене активности  су проведене због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Организовани криминал“ у вези са кривичним дјелима „Неовлаштени промет опојним дрогама“, и „Неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе“  прописана Каривичним законом Босне и Херцеговине.

Приликом реализације ове оперативне акције остварена је сарадња са Министарством унутрашњих послова Херцеговачко - неретванског кантона.

(БН) Фото: Илустрација 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Познавалац

05.04.2024 10:33

Бања Лука је пуна дроге, када оде "ОН", долазите и овамо, овдје се доставаља као млијеко, пожурите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајо

05.04.2024 10:37

А кад је на реду бурле, звани миле месар?

ОДГОВОРИТЕ