Вучић иде у Њујорк како би спријечио резолуцију о геноциду

Вучић је најавио могућност да отпутује 21. у Њујорк и остане тамо шест до осам дана да би испратио седницу СБ УН о КиМ и седницу ГС УН на којој би требало да се разматра резолуција о Сребрници. 

Србија 04.04.2024 | 13:29
Вучић иде у Њујорк како би спријечио резолуцију о геноциду

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће 22. априла Савет безбедности УН одржати редовну седницу о Косову и Метохији, а да ће он о ситуацији у нашој јужној покрајини разговарати са председником Француске Емануелом Макроном и још најмање 10 европских лидера.

Вучиц је прецизирао да је 22. априла редовна седница Савета безбедности о КиМ. 

"На УНМИК-ов предлог, извештај је врло лош, зато што не осликава стварно стање на терену", истакао је Вучић на седници Владе Србије.

Он је најавио могућност да отпутује 21. у Њујорк и остане тамо шест до осам дана да би испратио седницу СБ УН о КиМ и седницу ГС УН на којој би требало да се разматра резолуција о Сребрници. 

"Није ми проблем да останем у Њујорку све док не прође та седница. Ако будем имао посла, ако будем имао са ким да разговарам, ако не, вратићу се па ви пошаљите неког другог. Не волим да будем много ван земље", рекао је Вучић. 

Он је прецизирао да ће остати у Њујорку ако буде било какве шансе да се промени резултат у ГС УН везано за резолуцију о Сребреници и да разговора са што више представника земаља чланица УН.

Говорећи о резолуцији Вучић је рекао да је усвајање те резолуције толико нефер, али да нама остаје само да се боримо.

"Али замислите, рецимо, да не постоји такав акт у Уједињеним нацијама који би рекао да је Немачка починила геноцид у Другом светском рату. Не постоји. Никада није изгласана. Тако да, у сваком случају, оно што тражим од вас, то је да се ангажујете на спољно-политичком плану, много више да се борите. Ја ћу да дам све од себе, укључујући разговоре са председницима афричких земаља", рекао је Вучић. 

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

кк

04.04.2024 13:42

Шта те брига,ви не признајете суд свакако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економиста

04.04.2024 13:58

Какво кукавичје јаје се подмеће од актуелне њемачке власти .Све је мотивирано да се прикрије истински геноцид у Гази .Нијемци на задатку...болесно и прозирно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

04.04.2024 14:06

Засто Русија не улози вето и други пут спаси србе у РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре неко

04.04.2024 16:38

Зато што се тражи директно изјашњења генералне скупштине а тада се лоцирани врше притисци на чланице УН.

Name

Xxx

04.04.2024 14:51

Спријечи исељавање Срба са Косова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

змај

04.04.2024 15:02

Замисли он се бори против истине па неможеш друже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

04.04.2024 17:01

Срећно Предсиједниче.

ОДГОВОРИТЕ