Огласила се мајка мале Саре: Само тражимо истину!

На основу свега што је прошло и свега што се тиче тих установа, не желим да дам никакав коментар. Од њих нисам тражила ништа посебно, осим што сам хтјела да знам шта се десило са мојим дјететом, поручила је за "Независне новине", Александра Благојевић, мајка мале Саре, након што је Окружно јавно тужилаштво Бањалука формирало предмет у вези са свим тврдњама и радњама које су објављене у документарном филму "Гдје је Сара?", а који је урадио Центар за истраживачко новинарство (ЦИН).

Република Српска 03.04.2024 | 16:54
Огласила се мајка мале Саре: Само тражимо истину!

"Након ових пет и по година борбе, ми смо као родитељи покушали све регуларно и по њиховом протоколу и испоштовали смо те протоколе. И онда када смо схватили да од тог нема ништа, као родитељи смо морали да предузмемо сами. Ми смо урадили то што смо урадили, драго ми је да људи коначно схватају озбиљност свега тога, а да коментаришем све институције и сваку особу понаособ, што се тиче њиховог тренутног момента, заиста не желим", казала је Александра.

На питање вјерује ли да ће ово сада нешто промијенити, одговара да циљ који она има јесте да се промијени много тога.

"Од нашег закона и система који је чиста нула, до осталих институција које су неозбилње и неодговорне. То вам једино могу рећи. Није ствар више у томе да ли се води полемика да ли је дијете живо или не, него једноставно, ми смо хтјели да поручимо да сви родитељи имају право да знају шта се дешава са њиховом дјецом у сваком тренутку. То је нешто што је нас заобишло и прескочило, осим за неке одређене изјаве, а за њих више не желим да се нервирам", поручила је Александра.

Борбу, каже, наставља.

"Моје мишљење је подијељено, и да је дијете живо и да није. Ја сам врло свјесна да постоји велика вјероватноћа да није, али се то могло саопштити на много љепши начин. И сад не би дошло до ове збрке. Милош и ја не бисмо потрошили пет и по година, и сви ови људи не би морали да раде оно што раде да су институције урадиле свој посао како треба", каже Александра, додајући:

"Ја ништа посебно нисам тражила од њих. Тражила сам истину о томе шта се десило са нашим дјететом. Ја увијек кажем како јесте, немам прстом уперену мету ни у кога, у смислу да кажем да је крив овај или онај. Оним рекла-казала се баве они којима је досадно у животу. Само знам да је систем заказао и да је свака институција крива понаособ у цјелини. Немам особу да кажем то је тај или то је та, нити то желим".

(Независне) Фото: ЦИН

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

П

03.04.2024 17:15

Па верујем да има девијаната који би ти платили услугу

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

03.04.2024 17:24

ово је превршило сваку мјеру шта се код нас ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мића

03.04.2024 17:51

Давно су неки указали на сву бахатост у родилишту у које никада није ушао министар здравља, ово је одговорност свих у руководном ланцу од премијера до директора клиничког до одговорних доктора јер се очигледно ради о мафијашком ланцу крађе тек рођене дјеце ...а гдје је тек ту тужилаштво, и онда се питамо ,,зашто странци уводе санкције..." Нама ништа сем ,, канџија " не може помоћи.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВЈЕСТ

03.04.2024 18:47

Не знам у чему је доктор погрешио. Борио се цијелу ноћ за живот бебе сломио се. А у филму докторе приказују као масу крви и мишиће без срца и душе. Па када вам пацијен умре не можете доћи себи 15 дана. И на крају будете разапет јер неко други не ради свој посао. Па доктор не укопава мртве бебе то раде радници гробља. Страсно сто блатите и оно мало поштења и душе што је остало од институција РС. Дубока суцут породици бебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ САВЈЕСТ

03.04.2024 19:56

Нико не напада докторе, сто изврцете цињенице! Него се све своди где је тело, односно посмртни остатци!

Name

Саса

03.04.2024 20:24

Треба затворити УКЦ, па нек сви иду код приватника. А за сваки проблем отићи код "познатих" адвоката и уз помоћ медија окривити Тузилаштво и Суд, тако да се и ове институције уруше. Па онда нек свако узме правду своје руке и Дивљи запад ...

Name

Искрено

03.04.2024 20:46

Саучешце мајци и оцу ове бебе.Знам да је њихова бол огромна, јер је и мени блиска особа изгубила потомство.Те жене, мајке су велики борци.Нека им Бог подари снаге да се изборе са својим губитком.Изузезтно потресна прича, ове јаке жене.

Name

име

03.04.2024 20:47

Док је црвена секта на власти десаваце се јос горе ствари.Битно је да баја Србује и да Глуми Лазнога Патриоту Пуна му уста Републике Српске а ста се ради у тој Републици Српској под његовим водјством убијају се људи Милан вукелиц,Слависа Круниц,Давид Драгицевиц,Мирјана Трбојевиц,Раденко Басиц,Ненад Марковиц Све је могуце док је надрогирани Психопата Дјајиц на целу овакве установе.Продала банда Дјецу за медицинска истразивања медицинским копорацијама или је у питању Продаја дјецији органе Милораде поцео си и бебе да отимас зликовцу Проклети.Цијели Врх УКц оставке бандо зликовацка.

ОДГОВОРИТЕ