Приједлог закона о Врховном суду БиХ поново оборен

Приједлог закона о Врховном суду Босне и Херцеговине, предлагача посланика Дениса Звиздића (НИП), поново није добио позитивну оцјену Уставноправне комисије, те је оборен и о њему се није расправљало на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Босна и Херцеговина 02.04.2024 | 17:53
Приједлог закона о Врховном суду БиХ поново оборен

Подсјећања ради, предложеним законом се уређује организација, надлежност, јавност рада, финансирање и сва друга питања у вези са оснивањем и функционисањем врховног суда БиХ као највишег касационог суда у БиХ, који осигурава досљедно тумачење права на територији цијеле БиХ.

Читајући образложење Комисије, предсједавајући Представничког дома ПС БиХ  Небојша Радмановић навео је да Комисија сматра да Приједлог закона није усклађен са Уставом и правним системом, нити подржава принципе овог закона.

Подсјетимо, Уставноправна комисија је и у фебруару ове године дала негативно мишљење на овај закон, те је он тада враћен на поновно разматрање и достављање новог извјештаја.

Коментаришући нову одбијеницу Денис Звиздић, предлагач закона, поручио је да ће наставити са инсистирањем да БиХ добије овај закон. За тако нешто, тврди, постоји неколико разлога, пишу Независне.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар