Питања за Нешића и Хелеза остала без одговора

„Ко угрожава безбједност Милорада Додика, предсједника Републике Српске?“, упитао је посланик СДС-а у ПД ПС БиХ Дарко Бабаљ током постављања посланичких питања министрима у Савјету министара БиХ током редовне сједнице парламента.

Република Српска 02.04.2024 | 17:06
Питања за Нешића и Хелеза остала без одговора

„Посљедњих десетак дана смо свједоци немилих догађаја и најава у БиХ. О њима треба да се расправља у Парламентарној скупштини БиХ, а тичу се безбједности нашег „првог Србина“, предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Постављам питање господину Нешићу, који је захваљујући „првом Србину“ министар безбједности БиХ, да ми одговори ко угрожава безбједност Милорада Додика, предсједника Српске“, питао је Бабаљ.

Бранислав Бореновић, посланик ПДП-а у ПД ПС БиХ поставио је питање предсједавајућој Савјета министара БиХ Борјани Кришто и министру одбране БиХ Зукану Хелезу да ли Савјет министара подноси годишње националне Програме реформи НАТО штабу у Бриселу.

„Хоћемо да знамо да ли се ти програми подносе, колико их је до сада поднесено и за које тачно године су поднесени? Вријеме је да коначно разбијемо све дилеме у овој земљи. Вријеме је да сазнамо шта је истина, шта се дешава када је у питању један од два геополитичка, спољна и безбједносна правца сарадње ове земље.

Ја још нисам добио одговор на питање које сам поставио прије више од годину дана, а које се тиче усклађивања бх. политике са безбједносном и спољном политиком ЕУ када су у питању рестриктивне мјере према другим земљама“, истакао је Бореновић.

Пошто током сједнице ПД ПС БиХ у сали није била присутна предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто ни министри којима су питања постављена, па би посланици одговор требало да добију у писаној форми.

(БН) Фото: БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Приједорчанин М.

02.04.2024 18:05

Ма какав одговор,сваки мамура од своје боле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоооој

02.04.2024 19:17

Који ухљеб, сакри се срамото дје се попо, ја цитав зивот без посла, јооој андјели се смију ухљебу

ОДГОВОРИТЕ
Name

У име народа

02.04.2024 21:15

Данас је господин Бабаљ погодио у мету са питањем. Честотам на храбрости и конкретности. Имате подршку народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

03.04.2024 01:13

Верујем да крајње озбиљно поставља питање о безбедности преседника Р.Српске. Хелез је не тако давно спомињао некакве формације које су вец стигле у цудо од "дрзаве"? Он зна ко су, и сто су, али изгледа нико други? Нека његова приватна униформисана и наорузана формација, или ? Ово су озбиљна догадјања, забрињавајуца, по преседника и Р.Српску.Нека нам Бог драги помогне, у јединству и памети.

ОДГОВОРИТЕ