Више од 100.000 људи на протесту у Јерусалиму траже оставку Владе Израела

- Више од 100.000 људи учествовало је данас на антивладиним протестима у Јерусалиму испред израелског Кнесета, трежећи оставку владе и протестујући против плана владе да ултраортодоксни Јевреји буду ослобођени служења војног рока.

Свијет 31.03.2024 | 22:19
Више од 100.000 људи на протесту у Јерусалиму траже оставку Владе Израела

Демонстранти су након протеста поставили више од 100 шатора испред Кнесета на почетку онога што би требало да буде четвородневни протест, пренео је Тајмс оф Израел.

Израелски опозициони лидер Јаир Лапид рекао је на протесту да је израелском премијеру Бењамину Нетанијахуу једино важно да остане на функцији, пренео је Ројтерс.

Лапид је оптужио Нетанијахуа да се више фокусира на то да, како је навео, усрећи своје коалиционе партнере, него да помаже грађанима погођеним ратом.

Лапид је истакао да Нетанијаху вредно ради на закону којим би ултраортодоксни Јевреји били ослобођени служења војног рока док, како је навео, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) траже још војника.

"Да је стоти, хиљадити делиц́ ове организационе ефикасности био посвец́ен таоцима или евакуисанима или руковођењу ратом или економијом, наша ситуација би била потпуно другачија, али постоји само једна ствар која је важна за Нетанијахуа, а то је да остане на функцији", истакао је Лапид.

Израелска јавност се "пробудила" и жели новог премијера, рекао је за Тајмс оф Израел посланик лабуриста Гилад Карив.

Говорећи на маргинама масовних демонстрација које позивају на нове изборе и хитан повратак талаца, либерални посланик је истакао да је јасно да је Израелу потребно другачије водјство да би победио и вратио таоце.

(Тањуг) Фото: АПу

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вратите се

01.04.2024 11:34

...у Пољску, Њемачку, Русију, Украјину, Иран, Ирак, Шпанију, Египат и биће све потаман! Они су дужни да вас издржавању!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микица

01.04.2024 12:31

Браво