Мирно окупљање становника Полома код Братунца

Становници мјеста Полом код Братунца поново су стали у заштиту Дрине.

Република Српска 31.03.2024 | 16:53
Мирно окупљање становника Полома код Братунца

Фирма Буком пром из Власенице, која је од Вода РС добила дозволу за експлоатацију шљунка из овог дијела Дрине не одустаје од свог циља кажу мјештани. Зато су се по други пут окупили да поруче да неће дозволити уништавање једне од најљепше ријеке у БиХ.

"Ми смо спремни својим животима овдје да бранимо, јер ми не дамо ову љепоту. Снимићете дабра, видру, а они нек иду, нека ваде у Тишћу шљунак. Нека тамо дробилица дроби не може овде дробити, поручио је Бранислав Јокић, становник Полома код Братунца.

Борићемо се животима, стаћемо на два мјеста, блокирати магистрални пут па докле буде. Са десет трактора блокираћемо и нећемо дати. Не дамо ово, каже Јокић.

Подсјећамо да је фирма Буком пром из Власенице прошле године склопила  уговор са Водама РС којим је одобрено чишћење корита и експлоатација шљунка, али тада није био ријешено питање приступног пута локацији.На терен су изашли представници Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

У присуству инспектора, представника фирме Из Власенице, те Вода РС тада је сачињено решење којим се до даљег обустављају радови на овом локалитету док се не обезбједи приступни пут и достави доказ о власништву над парцелама преко којих би машине ишле и гдје би се извађени материјал одлагао.

Из фирме Буком пром из Власенице нису жељели пред камеру. У телефонском разговору су казали да су од надлежних институција добили све потребне дозволе да започну посао. Ријешили су кажу питање приступног пута и сада чекају надлежне инспекторе да их уведу у посао.
Мјештани кажу да од тога неће бити ништа. Умјесто да Република улаже у природна богатства она кажу дозвољава њихово уништавање.

-Умјесто да помогну да овај народ остане да се не сели да не иде масовно. Немамо аутобуса, немамо продавница, ништа. Дошао јавашлук. Коме се год жалиш, причаш неће нико. Сеоске путеве мало урадили, мало хоће мало неће. Овако се Република Српска не гради. Овако се уништава а то би требала да зна главна власт.они ако буду овако радили од Републике Српске нема ништа, поручује Стево Томић, становник Полома код Братунца.

Бранислав Јокић објашњава да су подњели  захтјев за заштићени парк природе.

(БН) Фото: Архива

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

РС

31.03.2024 17:42

Вишковић и Краљевић отимају народно,што не кажу како су пут обезбједили,узурпацијом лоповчине једне,отимају као и све.Земља у приватном власништву,они отимају без теунке надокнаде,докле више тираније...Иза свега стоје Вишковић и Краљевић Мићо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан

31.03.2024 19:09

Иза свега стоје ови исти становници Полома који су приватизовали обалу Дрине као да је њихова а није него је власништво свих нас.

Name

Дрина

31.03.2024 20:08

Па Богдане заступниче Кеаљевића и отимача народног,то је у приватном посједу јел знаш,то би да узурпирају и отму,а људи имају власбиштво над том земљом,тако да дрш се брда горе ти паметније ти је...

Name

КумСимо

31.03.2024 23:44

То није ништа. Треба да видите Дрину низводно од Зворника. Прехрана и прекопана нелегалним шљункарама локалних тзв. Тајкуна. Углавном из криминалног миљеа. Дивљом експлоатацијом шљунка промијењен је ток Дрине. А нек нелегално изграђене викендице на зворничком језеру, на државном (водном) земљишту.

Name

Слобода народу

01.04.2024 08:39

Главни организатор експлоатације сљунка је Драган Лаловиц из Милица савјетник прмијера Висковица који се за пар година милионски обогатио

Name

Раде

31.03.2024 18:08

Заградили сте пут до Дрине не мозе цовјек мирно да придје и додје да пеца рибу. И треба све да вам прекопају. Љетос долазим да сидјем до Дрине не мозе јер је неко ставио сајлу и катанац.Замисли јавни прилаз ријеци неко закљуцао. Само зестоке казне и неце ту имати ко да спрецава било ста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

31.03.2024 18:53

Не можеш друже да продјеш јер идес кроз приватни посјед. Сваки пут према Дрини пролази кроз приватни посјед, свако има право да закатанчи своје. Како оставите прљаво и колико дјубрета баците, сваки прилаз вам треба забранити!

Name

Полом

31.03.2024 20:06

Друже мој знаш ли ти шта је приватно власништво,о чему ти причаш....

Name

лео

01.04.2024 08:43

Господине Раде јел знате шта значи приватни посијед, ако не знаш то је лична и приватна имовина и на то имовини има право да стави ограду ,катанац или сајлу да неко не би пролазио,није ми јасно што се буниш.

Name

Зокс

31.03.2024 18:54

Недају Буком Прому да легално вади шљунак јер на том мјесту локалци илегално ваде шљунак. Па то знају сви у Братунцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

??????

31.03.2024 19:17

О чему се овдје ради? Кобајаги борба за дрину, смеће сељавурдија свуда около разбацује а узурпирали су јавни простор и ту направили некакву узгајивачницу коња и ставили катанац да се не може прићи, исти ови који се бајаги боре против шљункарења. Има ли у братунцу икаквог закона и докле ће општина дозвољавати овај терор неколицине кабадахија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

31.03.2024 19:44

Сви ти људи сто се буне раде код Трнинића на шљункари и цинкари,тако да је свима јасно ко стоји иза овог протеста.Ако је мјештанима стало да "чувају" Дрину што се не буне против Трнинићеве шљункаре која се налази 3 километра узводно од поменуте локације.Праве депоније смећа по Полому а глуме неке екологе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

31.03.2024 19:51

Зато у Октобру на Изборе и УПАМЕТ се Братунчани, само тако ћемо спасити и Братунац и Дрину....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласач

31.03.2024 20:09

За Срдјана да нам он спаси Дрину,хахахаа лоповчина неописана....

Name

Ре

31.03.2024 20:39

Ко још може Братунац спасити,баш би волио видјети?Готов је град,а и Поломци мрсе м...!

Name

ре: професионалац

31.03.2024 20:56

у памет се, изаберите сркија да коначно човјек заврши ону вилу што је започео у првом мандату па га прекидоше душмани... знате ону вилу у заштићеном подручју ријеке дрине, ено има код вукана на јутјубу, снимијо је велики вукан,у памет се брачо братунчади,ред је да срки у другом мандату набаци фасаду на вилу на дрину,да нам не грди нашу дрину, љепотицу

Name

Ајмо мало

31.03.2024 20:09

Да видимо чиме се заправо бави господин који је узурпирао обалу дрине и ту отворио фарму магараца? Има ли полиције у братунцу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жућо

01.04.2024 23:56

Тај љигавац Б.П "ЗЕЦ" што организује скуп, буни се јер ће за који мјесец он да отвори шљункару. Живи били па видјели ! Вози дзипа од 80 000 КМ а нема дана радног стажа. Да не причамо о становима које има !

Name

Го

31.03.2024 23:25

А ја мислио скуп Граница постоји. Таман се понадао да цемо опет херојски освајати око Сребренице и Власенице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бока

02.04.2024 15:29

Ти си ми купио радис друзе а не прицас глупости

Name

Корлеоне

01.04.2024 07:33

Поцели су ме јако нервирати ови лазни еколози , јос мало нецу смијети цигару запалити а да се они не појаве и брину о зивотној средини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

:#-$!@)$;

27.04.2024 18:29

Нека мало органи МУП-А,а требало би и СИПА обрате пажњу на Бојана Павловића Зеца организатора овог скупа и противљења. Криминалац нико нема добро за њега да каже од Братунца до Зворника то говори о човјеку какав је! Свако вече пребацује из Србије у Босну чамцом мигранте и цигаре. Све сто има купио је са илегално стеченим новцем, то ради дужи низ година и нико га не дира од полиције јер је вјероватно подмитио пар важнијих људи из полиције !!!

ОДГОВОРИТЕ