Да ли ће и Српска да добије систем "Амбер Алерт"?

Представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске посјетили су јуче Центар за несталу и злостављану децу у Новом Саду са циљем размјене искустава, сагледавања могућности  и идентификацију изазова везаних за усвајање „Амберт Алерт“ система за узбуњивање у случају нестанка дјетета у Републици Српској.

Република Српска 28.03.2024 | 11:10
Да ли ће и Српска да добије систем "Амбер Алерт"?

Представници Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Центра за несталу и злостављану децу презентовали су рад на увођењу система „Пронађи ме“ у Републици Србији, као и сам рад Радне групе за увођење система за хитно обавјештавање јавност у случају нестанка малољетног лица.

Начелник Јединице за високо технолошки криминал у Управи криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске Оливије Зимоња изјавио је да је циљ МУП-а Републике Српске да унаприједи и учини ефикаснијим свој рад у сегменту потрага за несталим лицима, а посебно потраге за дјецом.

„Циљ је да потрага за дјецом добије нову димензију и да се да могућност да се јавност правовремено анимира и доприносе проналаску дјетета. Србија је неко ко је прошао све те кораке од идеје, имплементације, а ево данас свједочимо и о употреби тог система (Амбер Алерт) у Србији", рекао је Зимоња.

Он је истакао да се састанак подударио са првим активирањем система "Амбер Алерт" у Србији и да су видљиве бројне предности и могућности.

Оснивач Фондације "Пронађи ме“ Игор Јурић и један од домаћина делегацији МУП-а Српске поздравио је иницијативу МУП-а Републике Српске, истакавши да се надао да Систем за узбуњивање "Амбер Алерт" неће морати да се користи, али да се то десило и да је са техничке стране систем оправдао увођење.

(БН) Фото: Уступљене фотографије

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Их..

28.03.2024 11:17

Па чему кад имамо Проинтер!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

28.03.2024 16:44

Проинтер нам треба управо због Узбуњиваца ткз.Амберт Алерт да би брисао трагове који би узбуњивац проналазио.

Name

Муфљуз

28.03.2024 11:23

Ал зар овако несто пре пар година нису одбили наси парламенатрци или влада,мозда и гресим,ал било је несто слицно овоме па није просло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Румоња

28.03.2024 11:44

неписмени се питају нешто? Зимоња? Ауууууу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

28.03.2024 11:47

И дзаба, опет је нису насли. И без тог система це се у оваквим слуцајевима дици узбуна, сто је и нормално. Тај систем и којекакве фондације це опет неко искористити да прибави лицну корист. Нема потребе за тим....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зденко

28.03.2024 13:13

Ускоро ће се понудити 'рјешење'. Дјецу треба чиповати по рођењу и биће нон стоп лоцирана и 'сигурна'. Технологија је одавно спремна и сад само треба подгријати јавност неким проблемом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

28.03.2024 13:32

Хоће, ето посла за Проинтер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

28.03.2024 18:48

Проинтер ће проћи на тендеру исто за скенере на гласачким кутијама. Шмит узалуд наметнуо закон.