Отворени Дани комедије у Бијељини

Представом “Боинг Боинг” Театра на брду из Београда отворени су 23. Дани комедије у Бијељини. И ове године публику ће освојити популарни позоришни наслови из Републике Српске и Србије, а на даскама који живот значе наћи ће се позната имена српског глумишта.

Република Српска 25.03.2024 | 22:46
Отворени Дани комедије у Бијељини

“Боинг боинг” Марка Камолетија је хит комедија 60-их година. Прве представе у Лондону и Паризу играле су се двадесет година. Комад је премијерно изведен више од 200 пута, а снимљена су и 4 филма. Пред бијељинском публиком, у оквиру Фестивала Дани комедије, нашли су се глумци Театра на брду из Београда, који су рекли ријеч више о представи.

“Долазим са села у Париз и затичем ситуацију гдје мој пријатељ живи са три љубавнице, али једна за другу не знају. У свему му помаже служавка, међутим ја када дођем настају неке непредвидиве ситуације. Дешава се олуја над Атлантиком, а пошто су његове три жене стјуардесе у различитим авио компанијама, летови се помјерају и тада настаје прави проблем. Ипак, другарским снагама, ми се боримо да се њих три не сретну”, рекао је глумац Виктор Савић.

“Већина водвиља који се играју дуго времена, комедија ситуације, привлаче публику и усмјерене су на комичне ситуације које доводе до апсурда. Занимљиво је да је то веома гледано и да такве приче пуне сале, што је нама глумцима велико задовољство”, додаје глумица Борка Томовић.

Редитељ Предраг Стојменовић окупио је глумце са двије класе Факултета драмских умјетности у Београду, који чине, како кажу, један савршен тим.

“Наше класе су повезане, јако смо блиски и дружимо се што се на сцени види, јер публици је најважније да представа функционише. Ми смо један механизам, једна породица, што се види. Пуне су сале и гдје год гостујемо реакције су више него позитивне и сале су увијек пуне”, напомиње Савић.

Глумци су на сцени оживјели дух Париза шездесетих година прошлог вјека, јер овај комад најбоље функционише у контексту времена у којем је и написан, а то је вријеме великих промјена: појава хипи покрета, рушења сексистичких и расистичких табуа, развитка телевизије и популарне културе. Математички прецизна, представа Боинг боинг је смјешна, али и поетична прича.

(БН) Фото: БН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

борац

26.03.2024 09:44

Комедија не престаје вац 20 година.

ОДГОВОРИТЕ