Радмановић напушта СНСД, поново активира своју партију?

- Ако за такве моје чврсте ставове не буде разумијевања у СНСД-у у наредном периоду, бићу принуђен да напустим СНСД и поново активирам своју Демократску социјалистичку партију коју сам увео у СНСД прије 22 године, да бисмо одбранили РС на путу ка ЕУ!”, открио је Небојша Радмановић...

Република Српска 24.03.2024 | 14:12
Радмановић напушта СНСД, поново активира своју партију?

“Сада када смо једном ногом закорачили у ЕУ, мораћемо храбро и озбиљно да радимо на заштити наших виталних интереса, као што сам ја показао како се то ради кад смо недавно у Парламенту БиХ усвојили закон о спријечавању сукоба интереса у институцијама БиХ! Ја сам тада јуначки указао на опасности тог закона јер је омогућено прегласавање у комисији за спријечавање сукоба интереса, али нико други у нашој коалицији није показао толику храброст као ја за одбрану интереса Републике Српске, па сам и ја гласао за тај закон: само зато да бисмо у сљедећем кораку могли да дјелујемо амандмански и да га мијењамо!

Ако за такве моје чврсте ставове не буде разумијевања у СНСД-у у наредном периоду, бићу принуђен да напустим СНСД и поново активирам своју Демократску социјалистичку партију коју сам увео у СНСД прије 22 године, да бисмо одбранили РС на путу ка ЕУ!”, открио је Небојша Радмановић, функционер СНСД-а и замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, гостујући на Јавном ТВ сервису у првој емисији новог серијала под називом “Наши најискуснији политички вукови на бранику отаџбине на путу ка ЕУ”.

“Ако убудуће ја и предсједник Додик, доктори Шпирић, Тегелија, Стевандић и остали наши најискуснији политички вукови не будемо консензусом доносили кључне одлуке у нашој коалицији, РС ће бити у великој опасности, а и сви ми са њом. Ја још не могу да прежалим што неки у нашој коалицији и даље не схватају да нас у комисији за спријечавање сукоба интереса сада могу прегласати за час посла и, што је најгоре: могу прогласити сасвим невиног човјека-функционера у институцијама БиХ да је крив, то јест да је у сукобу интереса, иако није ни лук јео, ни лук мирисао!

Па, тако нешто замало се није догодило нашим функционерима у Српској: у бројним мучким покушајима мало је фалило да читав низ наших функционера буде неправедно кажњен за сукоб интереса, иако су радили све у складу са нашим законима. Само захваљујући експертизи госпође Обренке Слијепчевић, која одлично познаје ту материју, нико није кажњен! Или, на примјер, замислите да сада неком падне на памет да казни министра доктора Војина Митровића уколико фирма његове супруге добије од Владе РС концесију за соларну електрану у коју улаже 260 милиона марака?

Па, то би био морални суноврат нашег друштва, а и још горе: то би био пут ка одвраћању свих наших честитих људи да инвестирају своје поштено зарађено скромно богатство у нашу просперитетну европску будућност! Зато је приоритет да убудуће заштитимо од неправедних казни и све наше функционере на нивоу БиХ, а не само у Српској: да их сутра не би прогонили као дивље звијери!”, упозорио је Радмановић. 
    
“Ја сам за политичку борбу спреман, као што сам увијек био: у својој 76-ој години осјећам се политички млађи него икад прије, мудрости сам сакупио више него довољно, а храбрости ми никад није ни мањкало, јер је мени интерес РС увијек био и остао на првом мјесту. Ја сам, рецимо, то знао још 2009. године, као српски члан Предсједништва БиХ, када сам храбро потписао и послао у сједиште НАТО-а у Брисел захтјев за укључење БиХ у Акциони план за чланство у НАТО-у.

Не сјећам се да је ико икада урадио нешто храбрије за наш народ као ја тада, што је и предсједник Додик схватио прије неку годину када смо усвојили Програм реформи за сарадњу са НАТО! Зато ја лично са Додиком остајем и даље у одличним односима, само желим да ме он убудуће више консултује, јер ја знам да пружим далеко мудрије одговоре на сва питања од многих млађих и неискуснијих од мене што су га окружили.

А овима из опозиције поручујем да се не надају никаквој коалицији са мном, јер ми нисмо ни на приближним таласним дужинама: њихови ставови које мијењају као чарапе - удаљени су свјетлосним годинама од мојих моралних свјетоназора од којих никада нисам одступао!”, поручио је Радмановић.

Текст је сатиричног садржаја

Аутор: Слободан Дурмановић Фото: Архива

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

Игипоп

24.03.2024 14:20

Који дио Ви то браните? Лична карта, пасош, возачка, родни лист, вјенчани лист, таблице на возилима, све је Босна и Херцеговина..Гдје је тај дио који ви браните Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Личанин

24.03.2024 15:45

ЛАКТАШИ да се придруже маТци хрваЦкој и да завршими више са сукобима

Name

Раде

24.03.2024 16:08

У наплати они тако виде Републику Српску коју Задузују покрадосе и Глупом Народу Сервирају нсто сто никад немозе да буде умјесто да нам обезбиједе Мјесто у Европи јер сви трцимо за Новцем Аплле Мобителима Мерцедесима нисмо за Ладом Нивом и Кинеском Робом!

Name

ре

24.03.2024 16:45

Коју црну његову партију, па тај није у стању ни кокошињац да води и оснује празитчина једна снсадовска. Каква црна партија.

Name

Ре

24.03.2024 22:41

Треба му рећи да је РС била много богатија кад су они дошли на власт, а данас је опустошена захваљујући њима. Уништили су све чега су се дотакли.

Name

Попај

24.03.2024 14:22

Млад и пун искуства је на вријеме одговорио највецим изазовима у последњих 100 година који су се надвили над српски народ. Треба то говњивом мотком растјетати, време му за старацки дом, а он се јадан затезе и гизда како без њега и осталих битанги нема сутра… фукара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Попај

24.03.2024 16:05

100% тачно речено. Прапа стари диносаурус, демагог и интересџија.

Name

Зоран Бања Лука

24.03.2024 14:22

Хахахаха,какав лукав цовјек, распарцава Миле,све на ситне цестице, јао јао ал се људи секирају гдје це народ, Радмановицу има нас колико толико паметни ниснр нас слудили.каква партију ти мислим ни.најродјенији неце гласати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниско високи

24.03.2024 14:25

Најбоље заслуге тровања народа имају политичари са 20+ стаза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте сатирично, али...

24.03.2024 14:27

Да су неки други простори него што је овај наш неспретни, којем влада Бог из Бакинаца, можда би и била ДСП поново на сцени! Али, режим контролише све и има полуге моћи поред законодавне тако и судске контроле над сваким ко му се успротиви. Овим простором влада мафија па ако не успеју методама по њиховом праву сломити и елиминисати неистомишљенике, на сцену ступа закон силе!!:Режим је окупио око себе најгори шљам друштва, без образовања, културе и осјећања за моралом и части! Затровали су све генерације који су на којекаквим функцијама. Онда када оде Бог отићи ће и његови сатрапи и ботови. Заувијек! До тада господин Радмановић,, Радојичић, Продановић нека се смире!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахааахааа

24.03.2024 14:28

Е та партијааа постава јакааа мјесто 40 британаца плус игир радојициц плус адам сукало па огњен тадиц!!!! Ма имаа да продје нема збора!!! Црнаааа земљоооо итвори се! Цуркус 21 вијека! Типа цубриловиц бањац несиц стевyндиц цавиц дјокиц обрен цицко мициц митровиц папации за гиниса поткованиии!!!! Подмазани! Умрезени владају ли владајуу изнад закона! Покривени пол странкамаа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

24.03.2024 14:32

Најобичнија битанга и лопов. Нит образа нит карактера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софро

24.03.2024 14:33

Да одвуче гласове опозиције исто као Нешић прошли пут а добије бољу функцију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сатирично

24.03.2024 14:35

Сатирично или не, знам сигурно да Радмановић и остали Бањалучани не подржавају прво Стевандица, Нешића и Бањца и сигурна сам да ће Радојичић ако га не подржава она сељачина Јарић окупити Бањалучане али ако иза њега стоји Јариц онда је и он пропао пројект, знам само да су Бањалучани огорчени на све и из ината ће подржати Вукановица или Тривицку то је дефинитивно ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Памет нипошто није скупа

24.03.2024 18:46

Ви сте преспавали 22 године! Али то нема везе за вас , јер су ваше мјере ,ваша вредновања мизерна !! Можете ли се преиспитати знате ли макар 5.% од укупне штете и злочина што је ова власт начинила овом народу ?? Не знате ! У вашој глави дијелите људе на Бањалучане и сељаке !! Знате ли да је то врло озбиљан поремећај , , притом вама таквима ништа није свето ! Јер да јесте дијелили бисте људе на добре и лоше ! Јадна вам глава, зашто вам служи ?? Читајте, не причајте напамет ! Нека нам Господ помогне, И живјели сељаци !!!

Name

Ре Сатирично

24.03.2024 20:33

Који Јарић, грађевизионар? :-)

Name

ОО7

24.03.2024 14:36

Која ли је то корист за опозицију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осматрач

24.03.2024 14:46

Нитша у тексту није сатирично.Нажалост је све гола истина!Или боље рећи све око нас је шизофрено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

24.03.2024 16:07

Битанго, сјаси, иди без трага.

Name

Будала као и ти

24.03.2024 14:50

Иди јуначе више у пензију.Метузалеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ддавид

24.03.2024 14:51

Чим се неком у врху сваке партије код нас "заврну славине"он је напушта и оснива своју партију,Ако Радмановић није успио у СНСД да оствари своје ставове још теже или никако неће ни у новој-старој партији.Једном када се продаш продао си се за сва времена.Народ,ствараоци,они који раде и живе од свог рада памте....Много је више оних дргих и другачијих па љигавци попут Радмановића нажалост пролазе на политичкој сцени. Нема нам спаса пропасти нећемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

24.03.2024 14:52

Несери матерети нахапо си се ти висе него сто треба девето кољено си обезбиједио псино једна јос имас образа да ститис митровица који је скупа са вама ојадио републику српску недај бозе даје ви водите јос дуго брзо би она нестала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

24.03.2024 14:54

Само скенери и то је постено и фер гласање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пањик

24.03.2024 14:56

Радмановицу сјетите се мало које сте то ви доброте урадили за народ или Рс ЈЕДНО ВЕЛИКО:НИСТА Сад долазе избори Бара велика пуно крокодила воде све мање.ЛАЗОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

24.03.2024 14:58

Радмановиц НАТО подгузна мува заједно са његовом интимном партнерком Аном Трисиц. Дијана Радмановиц, зива ли си, гледас мирно док капље лова, а ?! Прво да се испита порекло имовине Радмановицу, а не да напуста брод када је густо мислеци да неце одговарати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

24.03.2024 15:01

Остави политику младим и здравим генерацијама. Ви са стазом сте отровали народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тешко стечено

24.03.2024 15:01

Скромно богатство..немжемо инвестирати У нашу РС... Па ови људи се стварно шпрдају са овим народом..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

24.03.2024 15:01

Знају они добро да само заједнички још остају, а као појединци нису ништа то их једино држи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоги

24.03.2024 15:02

По годинама се види да им је крај иза првог ћошка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

фууј

24.03.2024 15:03

А шта је уопште радио у СНСД-у?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

24.03.2024 15:04

Битанга се сјетила кад су нас унистили.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

@@@@

24.03.2024 15:10

Ко је паметан. Не треба. Ићи на гласање. И то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

24.03.2024 15:13

Сад се ти сјетио странке маму ти ј.... украо милионе и јос бих мрс гаде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одушевљени

24.03.2024 15:13

Одушевљени смо Радмановићевом храбрости и мудрости како он каже.А нарочито његовом младости старац Фочо од стотину лета.Па што је онда гласао младолики Радмановић за увођење закона о сукобу интереса а одржао је говор како је тобоже забринут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

24.03.2024 15:21

Ови се распадају дословно у сваком смислу...😃

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отворите оци

24.03.2024 15:33

Ви из Опозиције подржавате ове у Србији а то су исти који су и тад били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шамац

24.03.2024 15:42

Хвала Драгом Богу млад Чоек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадан народ

24.03.2024 15:52

Дизе сам себи цијену, боји се остаце без функције а тако млад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.лука

24.03.2024 16:04

Поцео је снсд да се расипа. А ста друго и оцекивати кад су у партију усли људи и само гледају да напуне дзепове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

24.03.2024 16:15

Ха ха... Па ово и није сатира! Он, Спириц, Тегелтија, Стевандиц...политицки вукови(којоти)...ха ха, добро си се тога сјетио. А и она да је сад са 76 додина стара дртина тек досла до мудрости!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахахахаа

24.03.2024 16:16

А ко Дао Брцкоооо а ко даде све до војскеееее једва полицијаа оста срам те билооо ЛАЗОВУУ СТАРИ! Кадвтад цес пред закон за све једнак Европски! Мудрове стари типа спириц мајкиц цубриловуц павиц стара братија! Па зар мислис да је народ луд?????????? Опљацкан и немоцан растјеран бурацко тијело разбијено васим Малим партијицам типа стевандиц цубриловиц неси мореееееее маршссш стара багро у пензије у затвире по заслузи ко је како заеадиоооо да муби будеее! Ти би сад партију као и Угор ??????!!! Мјесто бyњца цубриловица стевандица ццавица или мијатовица!!! Фујјј багра испливала у рату и постратнооо!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црнолистас

24.03.2024 16:24

Нигдје он не иде ако додик не нареди. Стара је то битанга и полтрон. Све за власт и паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко је продао ??????

24.03.2024 16:28

Брцко војску пасоше лицне карте итд итд! Једва полиција оста! Али њу су заробили корумпирани политицари као и Све Дрзавне Институцијеееее! Изнад закона! Партијско подобне без знања без морала!! Натрпали крцате за сигуран глас!!!!!! Партији! Тј Групи лопова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ексерт

24.03.2024 16:48

Обренка експерт! Отвори се црна земљо. Она је зрела,ако већ није ,за користење услуга неких институција које се налазе на обали нашег лијепог Врбаса. Надам се да нећете игнорисати овај коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мн

24.03.2024 17:14

Свисте ви крвопије србске сиротиње ,немојте с,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

www

24.03.2024 17:22

Човјек једном ногом у гробу оснива партију. Чланови му могу бити Новић, Мајкић, Шпирић, Продановић....нек' извину метузалеми које нисам поменуо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нити је

24.03.2024 17:24

Демократска јос мање социјалистицка као и многе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манипулатору!

24.03.2024 17:26

Бас си се оправдао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxx

24.03.2024 17:45

Ово је подвала јавности Републике Српске,кад се наслућује да би СНСД мога изгути изборе покушава се претворити двије странке и стим добити гласаче који ће гласати за Небојше Радмановић,а послије избора поново се ујединити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цаллахан

24.03.2024 17:45

У пензију отац вас јебо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циро

24.03.2024 17:47

Носи Вас дјаво једном из политике. Пустите младе сколоване људе да раде. Ти и Спириц у пензију. Доста сте се накрали

ОДГОВОРИТЕ
Name

П 47

24.03.2024 17:47

Никада нецемо заборавити да си био дупелизац Мили.Све ти је дзаба продана дусо

ОДГОВОРИТЕ
Name

За СНСД

24.03.2024 17:59

Доста И тебе Радмановиц, твоје породице

ОДГОВОРИТЕ
Name

За СНСД

24.03.2024 18:02

Миле, Миле, па Драско

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

24.03.2024 18:05

Поштовани господине Радмановићу, своје светоназоре сте сами девалвирали , не требају вам други за то. Бити члан СНСД а говорити о поштењу и часности , у најмању руку, је смијешноо. Зар сте могли толико година гледати и слушати не само глупости Милорада Додика него на десетине горих од Милорада. Будите здрави!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Пемзија"

24.03.2024 18:18

Дај ко тебе шта пита,иди у "пензију". Ако ти нећеш ми млади хоћемо у ЕУ. Иди са саборцима чувати унуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.03.2024 18:49

Предизборни трик,да одвуче гласове и поново ће у коалицију у"бајину"термити репрезентацију,удбаш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

24.03.2024 19:35

Многи це је напустити засигурно јер су у договору са Игором Радохчићем њему ће се приклонит Радмановић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахха пангле

24.03.2024 19:53

Срби....ако нисте прочитали не коментаришите....јарани текст је сатиричног карактера :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

25.03.2024 07:01

БАГРО потписао си за НАТО. А ШТА СУ ОНИ РАДИЛИ СРБИМА У Б И Х И СРБИЈИ 1.999 ГОДИНЕ. ТИ СИ ДА ДУШУ ИСПУСТИШ ЗАРАДИО, А НЕ ДА НЕШТО НОВО ПАМЕТУЈЕШ. Радник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дража

26.03.2024 04:36

Које људско смеће да човек не поверује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

26.03.2024 12:18

Интересантно, постено зарадјено скромно богатство мјерено стотинама милиона марака и евра

ОДГОВОРИТЕ