"Чули смо пуцњеве и буку, људи су панично вриштали..."

Када сам чула пуцњаву, била сам позади позорнице, помажући плесачима, рекла је костимограф Ева Егупова, која је била у Крокус Сити дворани.

Свијет 23.03.2024 | 08:01
"Чули смо пуцњеве и буку, људи су панично вриштали..."

У Москви се догодио терористички напад у ком је, према незваничним и непотврђеним информацијама, убијено и повређено на десетине људи.

Све је почело када су људи у маскирним униформама упали у приземље зграде и отворили ватру из аутоматског оружја. Медији су пренели да је у тренутку напада у дворани било 6.200 људи. То је број улазница који је продат за концерт бенда "Пикник". Иначе, капацитет сале је 9.500. Такође, у дворани је одржавано и такмичење у плесу.

Поред бројних прича сведока, своју доноси и костимограф Ева Егупова, која је била у Крокус Сити дворани, а медијима је открила како су извођачи евакуисани.

- Изашла сам у првом таласу људи. Када сам чула пуцњаву, била сам позади позорнице, помажући плесачима. Само смо чули пуцњеве и буку. Изашли смо кроз Вегас Кафе. Обезбеђење је одмах отворило тај улаз. Кретали смо се у маси, нико није викао или се гурао. Чувари су одмах отворили улаз, и брзо смо се нашли на улици. Потрчали смо ка тржном центру, тамо су људи паничили и вриштали. Претрчали смо преко моста, били смо са музичарима из оркестра. Када смо били близу цркве (поред тржног центра), видели смо хеликоптер и видели како Крокус гори... Већ смо чули сирене док смо излазили - објаснила је она.

(Курир / Фото: ЕПА/МАXИМ СХИПЕНКОВ, АП, АП/АЛЕXАНДЕР АВИЛОВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

реалност

23.03.2024 08:34

Од овог догадјаја неце висе бити ни један велики град Европе безбједан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису ни бункери

23.03.2024 14:56

Безбједми јер руско орузје пробија као од сале 400 м у дубину....

Name

СБ УН

23.03.2024 08:50

Треба укинути,јер,не врсе никакву функцију.Прицају о правди,миру,казњавању виновника терористицког напада,форме ради,као да је цио свијет глуп,а нико јос није казњен за бомбардовање Југославије,ни након 25 година од напада!!! Будите достојанствени,и укините СБУН,кад вец,не слузите ницему!!!

ОДГОВОРИТЕ