СБ УН осудио гнусан и кукавички терористички напад

Савјет безбједности Уједињених нација осудио је "гнусан и кукавички терористички напад" у концертној дворани Крокус сити хол у Москви.

Свијет 23.03.2024 | 07:53
СБ УН осудио гнусан и кукавички терористички напад

Чланови СБ изразили су и најдубље саучешће породицама настрадалих и руском народу, а повријеђенима пожељели брз и потпун опоравак.

СБ је указао да овај напад потврђује да тероризам у свим његовим облицима и манифестацијама представља једну од најозбиљнијих пријетњи међународном миру и безбједности, наводи се у саопштењу донетом на руску иницијативу, а које је објавио први замјеник сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански на своју Телеграм каналу, пренео је ТАСС.

Чланице СБ позвале су све земље да активно сарађују са Русијом на привођењу правди свих оних који су повезани са терористичким нападом у Крокус сити холу у складу са својим обавезама према међународном праву и релевантним резолуцијама Савјета безбједности, наводи се у саопштењу.

Истиче се да је СБ истакао потребу да се починиоци, организатори, финансијери и спонзори тих терористичких аката позову на одговорност и приведу правди.

СБ је поновио да је потребно да се све државе боре свим средствима, у складу са Повељом УН и међународним правом, против приетњи међународном миру и безбједности изазваним терористичким актима, наводи се у саопштењу.

Према прелиминарним подацима, више од 60 људи је погинуло у терористичком нападу на концертну дворану "Крокус сити хол", а број жртава би могао да се повећа, објављено је на Телеграм каналу руског Истражног комитета.

(Тањуг / Фото: ЕПА/САРАХ YЕНЕСЕЛ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

јааа

23.03.2024 11:59

А нисте осудили бомбардовање Србије на данашњи дан од стране хавијера солане и злочиначке нато алијансе тада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ти

23.03.2024 12:25

Па осуђен је Слоба за све ратове.

Name

Браво

23.03.2024 14:06

УН баш сте слатки.

ОДГОВОРИТЕ