Милан Станковић открио тајну посне трпезе монаха!

Певач Милан Станковић последњих годину дана окренуо се вери, те често обилази манастире, због чега су почеле да круже гласине да је одлучио да се замонаши.

Забава 21.03.2024 | 19:07
Милан Станковић открио тајну посне трпезе монаха!

Певач већ дуже време мир проналази у православљу, али не планира да се замонаши. Тако је он током својих боравака у манастиру изучио тајне манастирске кухиње, а једно време је сам помагао монаштву у трпезарији.

Будући да је у току Васкршњи пост, који траје 48 дана и један је строг за вернике који се придржавају канона.

Половина поста одвија се на води, а првих дана чак не би требало ништа јести. Постоји мноштво јела која се могу спремати без капи уља, а међу њима је и популарни хумус.

Милан Станковић, који ових дана пости као сви истински верници, обожава намаз од леблебија и предлаже верзију која се припрема на води. Укусно, здраво и једноставно.

Постоји мноштво јела која се могу спремати без иједне капи уља, а међу њима је и популарни хумус. Само треба пустити машти на вољу.

Састојци за хумус на води

  1. 200 г куваних леблебија (из конзерве)
  2. 4 кашике тахинија (паста од сусама) кашичица солипола кашичице бибера
  3. сок од 2 мања лимуна
  4. кашика сувог влашца
  5. кашика белог лука у праху
  6. зачинска паприка

Namaz, HumusФОТО: СХУТТЕРСТОЦК

У блендер ставите куване леблебије, тахини, со, бибер, влашац, бели лук и сок од лимуна, па све добро уситните. Уколико је хумус сувише густ, додајте воду од леблебија, из конзерве.

Намаз је потребно блендирати неколико минута јер тако ћете добити глатку и уједначену масу.

Готов хумус пребаците у чинију за сервирање, а остатак у теглу коју ћете чувати у фрижидеру. Хумус поспите зачинском паприком и послужите.

(курир.рс/хелло)

Коментари / 0

Оставите коментар