Британска влада позвала нацију да стане уз Кејт

Британска власт позвала је јавност у својој земљи да стане уз принцезу Кејт Мидлтон док се опоравља од операције "усред гомиле окрутних теорија завере о њеном здрављу" и наводном откривању информација о њеном здравственом стању у болници гдје је лијечена, јавља Даилy Маил.

Свијет 20.03.2024 | 20:13
Британска влада позвала нацију да стане уз Кејт

Званични портпарол премијера Ришија Сунака је позвао на овај потез након што је откривено да је покренута истрага о тврдњама да су запослени у приватној клиници гдје је она прошла абдоминалну операцију илегално покушали да приступе њеном медицинском картону.

Канцеларија информационог комесара (ИЦО) наводи да истражује тврдње да је један радник Лондонске клинике покушао да без овлашћења добије увид у документацију.

Сама клиника саопштила је да ће предузети "све неопходне кораке" да истражи наводни пробој повјерљивих информација.

У међувремену, принц Вилијам је обишао касарну Велшке гарде у Виндзору - за коју служи као пуковник - док на интернету и даље круже спекулације о тренутном здрављу његове супруге.

Виђен је како разговара са војницима у касарни Комбермер и објавио је пост на X-у: "Као пуковник Велшке гарде, увијек је задовољство посјетити касарну и разговарати са војницима, чути планове за њихову будућност и бити свједок одличног рада Батаљона на физичкој и менталној рехабилитацији."

На данашње упите новинара, званични портпарол Ришија Сунака позвао је Британце да "стану иза принцезе од Велса".

О наводном инциденту у Лондонској клиници, портпарол је рекао: "Јасно је да постоје строга правила о подацима о пацијентима која се морају поштовати."

На питање да ли би људи требало да дају Кејт паузу, он је додао: "Мислим да сви ми желимо да станемо иза принцезе од Велса, а заправо и принца од Велса, и очигледно јој желимо најбржи опоравак."

Извршни директор Лондонске клинике обећао је да ће се "предузети све одговарајуће истражне, регулативне и дисциплинске мјере" док се истражују тврдње о пробоју података.

Њен главни извршни директор, Ал Расел, коначно се огласио овог поподнева, навевши у саопштењу: "Сви у Лондонској клиници су акутно свесни наших индивидуалних, професионалних, етичких и правних дужности у вези са повјерљивошћу пацијената."

"Огромно смо поносни на изузетну његу и дискрецију коју се трудимо да пружимо свим нашим пацијентима који нам сваког дана указују повјерење."

"Имамо систем за праћење управљања информацијама о пацијентима и, у случају било каквог пробоја, предузеће се све одговарајуће истражне, регулативне и дисциплинске мјере."

"У нашој болници нема мјеста за оне који намјерно крше повјерење било ког од наших пацијената или колега."

Према наводима, принцеза је свјесна оптужби, док је портпарол Кенсингтон палате изјавио: "То је ствар за Лондонску клинику."

ИЦО је у сриједу саопштио: "Можемо потврдити да смо примили извјештај о пробоју и да процјењујемо пружене информације."

Краљевски експерти кажу да је Кејт вјероватно шокирана вијестима о наводном цурењу информација - али ће бити превише заузета фокусирањем на свој опоравак.

Кенсингтонска палата је саопштила да принцеза неће обављати јавне дужности све до неког времена након Ускрса.

Није порекла да је видео снимак принцезе ухваћен током викенда аутентичан

(Телеграф) Фото: Тањуг

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

само кажем

20.03.2024 21:23

Благо држави којој је то највећи проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

21.03.2024 07:29

Управо тако. Ста год да је оперисала, ста се ту има крити. Њој неце бити ни боље ни горе ако неко сазна...

Name

И

20.03.2024 23:35

опет кажем да је много много важније што милијарда људи на свијету нема довољно хране и питке вофе. Ено у Судану нема воде, шта раду УН, то је тема то је проблем.нЕ људи, стоко безосећајна!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Либију су

21.03.2024 12:41

Бомбардовали унистили да не додју до питке воде него да пију њихову "прецисцену" канализацију...

Name

Риле

21.03.2024 03:28

Нема друге теме осим Кејт Мидлтон. Благо се нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Британски лобисти

21.03.2024 07:58

На све могуће начине покушавају да створе идиличну слику краљевске породице, одавно ту ништа не прима,а кога је брига за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тб

21.03.2024 08:59

Е куку држави у којој овакво смеће од вијести стално објављују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гегула

21.03.2024 09:02

Боле нас ку*цииии

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

21.03.2024 09:20

Проклети били. Људе су Енглези уништавали по Свијету.

ОДГОВОРИТЕ