Британска полиција хитно да истражи случај Кејт Мидлтон

Полиција у Великој Британији добила је налог да размотри тврдње по којима је најмање један запослени на приватној клиници у Лондону, гдје је оперисана Кејт Мидлтон и краљ Чарлс, покушао да приступи поверљивој документацији у вези операцијом абдомена принцезе од Велса.

Свијет 20.03.2024 | 18:02
Британска полиција хитно да истражи случај Кејт Мидлтон

Ову информацију је потврдила министарка здравља Мариа Каулфилд.

Захтјев је услиједио након информација објављених у Миррору у којима се наводи да је један запослени покушао да злоупотреби положај и дође до информација о Кејтином здравственом стању.

Министарка здравља је рекла да су правила о приступу повјерљивим медицинским информацијама о пацијентима "врло, врло јасна".

"Осим у случају када бринете о одређеном пацијенту или ако вам је он дао пристанак на увид у информације, не бисте смјели да имате приступ његовом здравственом картону", рекла је за радио ЛБЦ, додајуц́и како је од "полиције затражена да истражи тај случај".

У саопштењу лондонске полиције стоји да "тренутно није упозната са таквим подацима".

У међувремену Одјељење британског повјереника за информисање (ИЦО) испитује тврдње. Они надзиру проверу прописа о заштити података и слободи информација широм Велике Британије.

"Можемо да потврдимо да смо примили извјештај о кршењу и процјењујемо добијене информације", рекао је портпарол.

"Чврсто вјерујемо да сви наши пацијенти, без обзира на њихов статус, заслужују потпуну приватност и повјерљивост у погледу својих медицинских података", рекли су са клинике.

Портпарол Кенсингтонске палате одбио је да потврди или да демантује информације, уз објашњење да је то питање лондонске клинике.

(Телеграф)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Чекај

21.03.2024 09:08

Полиција да истражи шта, да ли је ова Кејт жива или овога што је хтио да види шта је оперисала илл је хтио да види је ли жива?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Дјапа

21.03.2024 09:50

Зива сам и здрава васа принцеза

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Дјапа

21.03.2024 18:59

То би било то

ОДГОВОРИТЕ