БиХ је дуго била у европском ћошку због политичара

Предсједник СДС-а Милан Миличеевић наглашава да је сигуран да ће се отворити европска врата и да ће БиХ отворити преговоре са ЕУ.

Република Српска 20.03.2024 | 14:35
БиХ је дуго била у европском ћошку због политичара

Међутим, каже да се требамо упитати зашто се то није догодило много раније.

„Сада ће се сви хвалити како су најзаслужнији што се то десило, они који су тренутно носиоци власти на свим нивоима, и то је у реду и о томе не треба много ни размишљати. Дуго смо били у европском ћошку и чекали на ред“, истакао је Миличевић у интервјуу Мрежи.

Наглашава да није све до критерија – геополитичко стање је тренутно такво да је интерес да земље Западног Балкана уђу у Европску унију.

„Геополитички смо сада подобни. Без обзира зашто је то тако – јесу ли то односи Истока и Запада, и ко ће овдје имати приоритет – за нас то јесте важно, али је мање важно. Сада се постављају неки хитни рокови и сви су у некаквој треми, тензији, како ми морамо усвојити 14 приоритета, девет закона који се одједном напрасно усвајају под притиском, а уствари све је то дволична политика међународне заједнице", казао је Миличевић.

Он каже да ови који се сада хвале да су они ти који су Европејци, управо ти, потпомогнути још неким другима који су чинили власт на нивоу БиХ, учинили све да то дође што касније, изгубили смо барем 15 година.

Додаје да политичке елите које су, како каже, дубоко у криминалу и корупцији, добиле су додатних 15 година да манипулишу и да се богате на леђима народа. То је нешто што је прошло, али то не смије да се заборави, поручио је.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Хаха

20.03.2024 14:52

Због политичара. Па и ти си неки к и политичар. Значи и због тебе је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корупција 113%

20.03.2024 15:01

Европска квази-БиХ-дрзава се бори сама са собом, ЕУ и она као два пијанца уз плот! А европски пут сирок..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозо

20.03.2024 16:02

Милицевицу итиси тај стасе цудис Сви сте ви мафијаси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

20.03.2024 16:09

Била у цоску, и остаје у цоску. Србија и Турска преговарају годинама, а јос увек су у цоску, слусају обецања. Осим тога после избора у ЕУ, доци це други, вецином десницари, а онда це врата за ЕУ бити закљицана. А и ови до сада само обецавају и лазу, уцељују, прете, па ко наседне. Треба зе уздати у себе, заврнути рукаве и радити, узорати ливаде које су зарастле у коров, јер це храна бити све скупља. Ливаде имамо, такодје свиње, краве, овце,коке, и воце Богу хвала. Па кад они буди спремни, и ако ми тада будемо хтели, онад моземо уци и на ЕУ врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

З x З

20.03.2024 16:19

Дзаба све, сацекајмо да Рујо удари пецат на нови поредак у Европи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2024 16:31

Угураће нас у ЕУ ни криве ни дужне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ре

20.03.2024 16:48

Ако нас угурају у ЕУ то ће урадити због обичног народа који нема гдје отићи а они који могу већ одселиле сами у ЕУ у којој се брзо прилагоде цивилизацији и законима земаља у које оду на рад. Ту нема консултивни нити не консултивни. Ту се постује знање залагање ред и рад а и добију пристојну плату и миран живот за своје фамилије. Ни по бабу ни по стричевима.

Name

Дер

20.03.2024 18:52

Хоћете рећи њени грађани становништво су у тони власничком друштву !

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

21.03.2024 07:29

Дајте мало жешће ту борбу. Морамо локалне изборе добити.

ОДГОВОРИТЕ