Ријешити проблеме у правосуђу због штрајка радника

- Унија послодаваца Републике Српске упутила је Влади иницијативу за убрзано рјешавање проблема у правосуђу, узрокованог штрајком у организацији Синдиката правосуђа.

Република Српска 20.03.2024 | 13:36
Ријешити проблеме у правосуђу због штрајка радника

Унија је у саопштењу навела да знатан број послодаваца у Српској није у могућности да остварује право заштите својих интереса у законима предвиђеним роковима, а што за посљедицу има материјалну и другу врсту штете које трпе послодавци у правним пословима које не могу реализовати пред институцијама правосуђа.

"Наведена ситуација усложњава пословање и додатно урушава конкурентност домаће економије која трпи посљедице пада тражње у ЕУ, које се рефлектује кроз пад индустријске производње, као и посљедице административног притиска на раст плата у Републици Српској", наводе из Уније.

Из Уније послодаваца поручују да радници не могу бити дискриминисани по основу права на топли оброк, те су упутили приједлог Влади за организацију састанка уз учешће Адвокатске коморе и Нотарске коморе Републике Српске. 

(Срна) Фото: Илустрација/ МИОМИР ЈАКОВЉЕВИЋ/РИНГИЕР

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Укинути

20.03.2024 15:15

Праввосуђе,!!!! И овако не служи ничему Него криминлцима, Судијама тужиоцима,и свима из Тог криминалног Система,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Важно

20.03.2024 16:50

Важно да су полицији подигли плате.Али полицији су подигли ради своје сигурности и својих чланова породица.Шта мислите колико кошта Дудуково обезбјеђење,његове виле у Бакинцима,сина и кћерке.Његове унучади.

ОДГОВОРИТЕ