Пешићеви Орлови против најјачег тима планете!

Кошаркаши Србије сазнали су ривале на Олимпијским играла после жреба који је одржан у Миесу у Швајцарској.

Спорт 19.03.2024 | 21:04
Пешићеви Орлови против најјачег тима планете!

Пешићеви "Орлови" играће у групи Ц против Јужног Судана, Америке и победника квалификационог турнира у Порторику.

Кошаркашице Србије сазнале су противнике на Олимпијском трурниру у Паризу - изабранице Марине Маљковић играће у групи А против Шпаније, Кине и Порторика.

Познато је осам од 12 екипа за мушки турнир: Аустралија, Канада, Француска, Немачка, Јапан, Србија, Јужни Судан и САД. Остале четири селекције ће се пласирати на ОИ кроз јулске квалификације.

Кошаркаши Србије су смештени у други шешир заједно са селекцијама Аустралије и победником Олимпијског квалификационог турнира који ће се одржати у летонској Риги, а на којем су највећи фаворити Бразилци, Црногорци и Летонци.

У женској конкуренцији познато је свих 12 селекција учесница: Аустралија, Белгија, Канада, Кина, Француска, Немачка, Јапан, Нигерија, Порторико, Србија, Шпанија и САД.

Тимови ће бити подељени у три групе од по четири тима, а на жребу ће се водити рачуна да у групи не смеју да имају више од три тима из Европе, као и више од једног са осталих континената.

Два кошаркашка великана ће водити жребове: бивша НБА звезда Кармело Ентони из САД-а и трострука шампионка WНБА лиге Пени Тејлор из Аустралије.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар