Амбасадори три државе у Бијељини, договорена сарадња

Бијељину су посјетили амбасадори Швајцарске, Француске и Белгије, а на састанку са градоначелником Љубишом Петровићем договорена је сарадња на више пројеката. 

Република Српска 19.03.2024 | 18:24
Амбасадори три државе у Бијељини, договорена сарадња

Студенти из Бијељине моћи ће да иду у Француску путем система размјене, коју је градоначленик Љубиша Петровић усагласио са француским амбасадором Делмасом. На првом саставку са његовом екселенцијом договорена је реализација још једног пројекта. 

“Причали смо о почетку изградње амбасадорског парка у насељу Кнез Иво од Семберије гдје ће град Бијељина у наредних 3-4 седмице расписати поступак јавне набавке и јавни позив за одабир најповољнијег понуђача како би тај дио града добио једну зелену оазу.”, рекао је Љубиша Петровић, градоначленик Бијељине. 

Амбасадор  Француске се захвалио градоначленику на пријему. 

“Драго ми је да сам у Бијељини по први пут. Захваљујем се градоначленику Петровићу који је упознат са Француском, јер је боравио тамо прије двије године. Разговарали смо о више тема, између осталог поменули смо тренутну ситуацију на локалном нивоу, перспективу европских интеграција и могућу сарадњу по различитим пројектима.”, изјавио је француски амбасадор. 

Градоначленик је истакао да је Бијељина опредјељења да иде путем владавине права и транспарентности изборног процеса. 

“Снажно подржавамо такве активности да будемо друштво владавине права и друштво у коме наши суграђанеи желе да живе, а не да се та жеља наших суграђана смањује и да Српска остаје све више без становништва.”, рекао је Петровић.

Разговарало се и о важности еколошке свијести. Петровић је упознао амбасадоре са ставом града по питању геолошких истраживања на Мајевици.

Супротставићемо се нетранспарентном отварању рудника на Мајевици који би угрозио 50.000 хекатара обрадивог земљишта у Бијељини и то смо недвосмислено поновили амбасадорима, јер је за живот у сваком мјесту најважније какав ваздух дишемо, какву храну једемо и какву воду пијемо закључио је Петровић. 

(БН) Фото: БН

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Расо

19.03.2024 19:08

Хвала Богу, напокон једна нормална политицка активност и вијест. У овом мору парастоса и црних вијести додје нам као освјезење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

19.03.2024 20:05

Браво Љубиса! Покази овим лоповима како се ради за народ.

Name

За Расо

19.03.2024 20:35

Рашо , кад на власт дође човјек који је изабран народним чистим гласовима, поштен и ради у интересу свог народа, онда је успјех загарантиован. Ја би само питао народ у цијелој Босни, како то да скоро све државе напредују а ми скоро тридесет година пропадамо ? Па ми смо вриједан народ, плати колико смо се договорили и не дирај ме ја ћу одрадити поштено . Наравно да ћемо пропада докле год долазе на власт плаћеним гласањем, неспособни и лопови који нас краду.

Name

Ре

19.03.2024 21:22

Ста цес кад старији јос памте диктатуру и даље су је зељни.

Name

Тако је

20.03.2024 18:50

Ми волимо бич божији, а богами и бич ових мангупских, владајуцих ,,елита,, и резултат знамо

Name

Све су то

19.03.2024 19:55

Непријатељи,њихов подлост, лицрмјерје и безобразлук..... На залост, али тако је одувијек.... Зивјели словени!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па па

19.03.2024 23:08

Параноја хахахах

Name

Како је лијепо...

19.03.2024 21:15

Чути и прочитати једну нормалну вијест. Др. Петровић је примјер нормалности, људскости и поштења. Тренутно у РС таквог политичара нема. Од Бога му добро здравље и да ускоро буде Предсједник РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ал

19.03.2024 23:07

Не би у Еу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварно?

20.03.2024 07:28

Петровић је примјер какав неко не треба бити. Срам га било за све али такав за стид, срам, честитост и поштење не зна. Нека га стигне све сто учинио...нула. ништа он добро није заслужио у животу Почели смо велицати за ствари које су свугдје нормалне. Ваљда док једном не смркне другом не сване.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,стварно

20.03.2024 09:18

На којим сте,Ви,дрогама,симпатизеру сектаске власти,да такве епитете упуцујете НАЈБОЉЕМ ПОЛИТИЦАРУ?!Да вам није,"Др"Дукин дијагностиковала СЉЕПИЛО,да видите само зло,у добром,и обрнуто,или сте умно скренули,па вам је Додик узор?!?!?!

Name

Семберијаман за Ре :

20.03.2024 10:56

Дај примјер . Образложи шта је то лоше,криминално,лопвско или шта већ. Је л купио вилу на Дедињу,је л да 3 мил.сину за јабуке. Је л се уталиио са Јаншом за Угљевик? Шта је у питању,јебем ли га? Шта не ваља дај дани други знају

Name

+

20.03.2024 08:45

Петровић. Радан, поштен, искрен. Из такве Породице, домаћинске. Спас за нас. Живио, скупа са нама. За ПРЕДСИЈЕДНИКА треба га Народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.03.2024 20:02

Они ће сигурно испословати да појефтини килограм прасетине живе ваге, што нам је "ваљао" наш градоначелник!

ОДГОВОРИТЕ