Озваничен рад фондације у знак сјећања на Рибникар

- Почетак рада Фондације "Ангелина", основане у знак сећања на трагично настрадалу девојчицу Ангелину Аћимовић, као и на све жртве настрадале 3. и 4. маја 2023. године у Основној школи "Владислав Рибникар", Дубони и Малом Орашју, обележен је у недељу увече у Сава ''Центру'' у Београду.

Србија 18.03.2024 | 07:31
Озваничен рад фондације у знак сјећања на Рибникар

Такође, приказано је и 16 хаљина најпознатијих домаћих модних дизајнера рађених по скицама Ангелине Аћимовић, као и две хаљине престижне француске модне куће Кристијан Диор, специјално креиране за ову прилику у знак подршке породици. 

Активности фондације биће усмерене на чување сећања на жртве, као и превенцију таквих трагедија у будућности кроз упознавање деце, родитеља и наставника са опасностима које носе интернет и друштвене мреже.

Марија Аћимовић, Ангелинина сестра, истакла је да је обавеза свих нас да тражимо одговоре и решења која ће нам помоћи да спречимо да се трагедије попут оних у ОШ "Владислав Рибникар" и околини Младеновца не понове.

"Идеја нам је да осим неговања сећања, органузејемо и разне врсте активности, предавања, радионице, спортске догађаје, школске пројекте, са циљем да деци и одраслима скренемо пажњу на деструктивни утицај појединих садржаја на друштвеним мрежама и игрицама и да их научимо да препознају и заштите себе и друге", указала је Аћимовић. 

Додала је да ће хаљине које је дизајнирала настрадала Ангелина Аћимовић, бити приказане и на "Недељи моде" у Београду.  

Модни дизајнер Игор Тодоровић, који је говорио у име свих креатора хаљина, навео је да циљ окупљања био остваривање идеје и оживљавање Ангелининих цртежа. 

"Цитираћу Антоана де Сента Егзипериа, који је у својој књизи 'Мали принц' о инспирацији написао да се само срцем добро види, суштина се очима не може сагледати. Отуда слободан сам да кажем да смо хаљине радили срцем, јер само смо тако могли да их на прави начин претворимо у стварност", навео је Тодоровоић.

На свечаности је пуштен и филм посвећен Ангелини, који је приредио редитељ Мирослав Терзић, а пијаниста Стефан Ђоковић извео је композицију дечака страдалог током несреће Андрије Цикића под називом "Емоције". 

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Оли

18.03.2024 09:14

Мали анђели недужни јадни родитељи,туга до неба🙏🙏🙏

ОДГОВОРИТЕ