Американка 7 месеци бесплатно точила гориво на пумпи!

45-годишња жена из градића Линколна из Небраске нашла је “рупу у софтверу” како да бесплатно точи гориво. Она је 7 месеци точила бесплатно гориво (бензин) али је на крају била оптужена је за крађу!

Занимљивости 14.03.2024 | 15:35
Американка 7 месеци бесплатно точила гориво на пумпи!

Јер је злоупотребила и  искористила софтверску грешку пумпе за гориво да добије више од 28.000 литара бесплатног горива (бензина) у периоду од скоро седам месеци. 

Према Босселман Ентерприсе-у, корпорацији која поседује Пумп анд Пантри у близини Вест О улице и Булевара Сун Валлеy, Даwн Тхомпсон је искористила и злоупотребила ову пумпу Она је извршила експлоатацију пумпе да добије хиљаде галона гаса у периоду од шест и по месеци, а да то нико није приметио

Некако је жена схватила да може да приступи демо режиму пумпе тако што ц́е двапут превуц́и своју наградну картицу, а одатле је могла да пумпа гас без наплате. Тако је успела да пумпа преко 7.400 галона (око 28.000 литара), што је резултирало новчаном крађом од скоро $28.000 долара.

Све је почело у новембру 2022. године када су пумпе у Пумп анд Пантрију добиле ажурирање софтвера које је управљало картицама за поруџбине и награде.

Међутим, без знања компаније, ажурирање је дошло са једноставним експлоатацијом која је омогуц́ила приступ демо режиму пумпе једноставним превлачењем картице двапут. Експлоатација је на крају откривена и софтвер је закрпљен 1. јуна 2023, али до тада је одређена картица вец́ коришц́ена за крађу знатне количине горива.

Пратец́и картицу, Босселман Ентерприсе је идентификовао Томпсонову, а снимци надзорне камере су потврдили да је она више пута пунила своје возило на станици. Записи показују да је наградна картица коришц́ена укупно 510 пута између 13. новембра 2022. и 1. јуна 2023. године, понекад и више пута дневно. За то време, њена картица је прикупила минималне награде, јер није коришц́ена правилно.

Тако је компанија Босселман Ентерприсе је обавестила полицију Линколна о Томсону након што је један од менаџера компаније за спречавање губитака сазнао за њено понашање. Током истраге која је уследила, полиција је такође пронашла још једну жену која је у неколико наврата користила Томпсонову наградну картицу.

Она је детективима рекла да ц́е јој Томпсон дозволити да користи картицу да добије „снижено гориво“. У суштини, платила је 45-годишњој жени 500 долара за око 700 долара бензина.

Судски документи су показали да је Давн Тхомпсон продала своју наградну картицу у јуну 2023., након ажурирања које је коначно поправило искориштавање. Она је ухапшена 6. марта након вишемесечне истраге и приведена је сутрадан. Њено следец́е рочиште је 11. априла.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар