Радницима "Нова ДИПО" откази стигли путем поште

Радницима "Нова ДИПО" Горњи Подграци из Градишке послана су рјешења о отказу путем поште, но нико неће да прими, рекао је Мирослав Станић, представник радника овог предузећа, који каже да је прошло мјесец и по откад су послати кући, а још увијек немају никаква примања.

Република Српска 13.03.2024 | 14:39
Радницима "Нова ДИПО" откази стигли путем поште

Он истиче да не знају шта да раде, а с обзиром на то да немају осигурања нити се могу лијечити.

– Јуче је народни посланик Радислав Дончић питао министарку финансија РС Зору Видовић какво је стање са дрвном индустријом, а она је рекла да Пореска управа РС треба да иде у принудну наплату. Дончић је тада рекао да ‘Нова ДИПО’ дугује око седам милиона КМ. Сада ћемо да видимо шта ће се ријешити, али не вјерујемо никоме док нешто не ураде – истакао је Станић.

Додаје да су били на састанку са власником овог предузећа, Љубомиром Ћубићем и његовом кћерком, на којем им је дато обећање да ће се нешто ријешити, но и даље нема никаквог помака.

– Од 31. јануара је овако, стижу рачуни, не може се овако издржати. Планирамо се састати и са градоначелником Градишке, који је претходно рекао да ће нам помоћи колико може. Нама је битно да можемо ићи на биро, да имамо примања. Остало нас је стотињак радника, и неких двадесетак пензионера који не могу остваривати своја права. Али, треба живјети сваки дан, знате колико кошта само један хљеб, а тек нешто друго – истиче Станић.

Према његовим ријечима, битно им је да им дају рок до кад би све требало трајати, а како би значо шта ће даље и како ће преживјети.

Из Пореске управе Републике Српске рекли да су укупне доспјеле неизмирене обавезе “Нова Дипо” Горњи Подградци, Градишка, закључно са 31. јануаром износиле 7,6 милиона КМ.

– Овај порески обвезник је за те обавезе имао одобрено рјешење о одгођеном плаћању од стране Министарства финансија Републике Српске. Међутим, ‘Нова Дипо’ није редовно измиривао обавезе по одобреном рјешењу о одгођеном плаћању, о чему је Пореска управа РС обавјестила Министарство финансија РС, које је тај репрограм и раскинуло. Поред тога, Пореска управа Српске је покренула поступак принудне наплате и блокирала рачун ‘Нова Дипо’ – појаснили су из Пореске управе РС

Такође, како додају, сва покретна имовина овог предузећа, пописана у регистру залога биће предмет продаје.

– То ће бити искориштено за измирење доспјелих а неплаћених обавеза овог пореског обвезника, а ићи ће се и у продају непокретне имовине ‘Нова Дипо – закључују из Пореске управе РС.

Подсјећамо, како смо раније писачи, 31. јануара Скупштина “Нова ДИПО” у потпуности је обуставила рад овог друштва. Иначе, у одлуци која је у нашем посједу пише да друштво “Нова ДИПО” Горњи Подградци нема економских услова за обављање дјелатности и наставак производног процеса.

(Независне)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Пајо

13.03.2024 15:52

Ја имао дуг 15 марака и сви дошли да наплате, пријезње, камате ..а како овај догура до седам милиона..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна Бајић

13.03.2024 16:01

Све лопови и криминалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

13.03.2024 16:52

Да ли је Висковиц ставио свој потпис на та писма Јер једног дана ,мозда после 100-година тај потпис буде злата вриједан јер Висковиц је то Сјетимо се само колико је фабрика И нових радних мјесте направљено за вријеме његове владавине ГОВНА-СМРАДОВИ ЈЕДНИ ЈОС ИМ ЈЕ ЈЕДИНО ОСТАЛО ДА ПОКУСАЈУ ДА ЗАВАДЕ ОВАЈ ЈАДНИ НАРОД ПА ДА СЕ МИ ТУЦЕМО А ОНИ ДА НАС ТОБОЗЕ ВОДЕ Бас као И 90-их И ево докле смо стигли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

13.03.2024 17:01

Исти власник Врбас нова Б лука исти сценариј Љубе Ћубића и његове ћерке Ђурђе која лаже и обмањује раднике годинама.У Врбасу радници напуштају сами зато што им нису повезани социјално и пензионо година а све су то већином радници кои су ту радили тридесет и више година,немогу се лијечити,немогу у пензију сами напуштају даби бар имали осигурање да могу ићи доктору.Све је то смишљено да се фирме затворе да би се крчмила земља за изградњу зграда пљачка невиђена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

13.03.2024 20:33

Гласалисте за Адјица и сада се буните. Асиц давам исплати све заостатке од оних пара стоје украо од вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако

13.03.2024 21:50

Пролазите кад гласате за лопове и криминалце којим је циљ богацење на рацун дрзаве и предузеца ,бас њих брига за раднике и њихове породице зато кад будете излазили на изборе у октобру ставите орст на цело и размислите ста остављамо насим поколењима у аманет

Name

ј@@@@

14.03.2024 00:47

Диго Миле минималац на 900 и људи одма на улици завршили,ништа то није шта ће их још бити до избора,то је тек почетак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

14.03.2024 08:26

Све договор, ћерка распродаје машине и селе се за Италију, нема пиксле за централни комитет и одма наплата, они сусе удружили у пљачкању РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Краљевић

14.03.2024 20:02

Питање за доктора наука Маричића, директора Пореске управе: Зашто је Пореска управа дозволила ДИПО Горњи Подградци да пет година не плаћа своје обавезе републици и тај дуг достигне 7,6 милиона КМ ?

ОДГОВОРИТЕ