Сликама Додика са Ђукановићем уздрмао опозицију

Кнежевић је рекао да им није било Путина и Додика "никада не би имали независну Црну Гору".

Република Српска 11.03.2024 | 18:46
Сликама Додика са Ђукановићем уздрмао опозицију

- Највише полемике у црногорском парламенту током расправе о иницијативи за смјену предсједника Скупштине Андрије Мандића данас је изазвало обраћање лидера ДНП, чланице Заједнице за будућност Црне Горе, Милана Кнежевића, који је подносиоцима показао низ фотографија међу којима и бившег председника Мила Ђукановића са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

Подсетио је да је странка Радована Караџића упутила својевремено честитку ДПС-у, која је прочитана на конгресу, те да се не сећа да је Ервин Ибрахимовић (БС) тада говорио било шта против.

Кнежевић је показао и фотографије Филипа Вујановића са Милорадом Додиком, на којима се види тробојка иза Додика, мапа Републике Српске, а иза Вујановића Алај - бајрак.

"Поклонићу Вам Живковићу ову фотографију па кад га сретнете питајте Вујановића што тад није реаговао", истакао је Кнежевић у обраћању Данијелу Живковићу из ДПС-а.

Показао је и фотографије супруге Филипа Вујановића Лидије, која је заједно са некадашњем премијером Црне Горе Игором Лукшићем и Додиком била у Храму Христовог васкрсења у Подгорици. Након тога показао је фотографију Мила Ђукановића са Додиком и током свих тих сусрета указивао је на истакнуту тробојку.

 "А ово су Биљана Плавшић, Мило Ђукановић и Милорад Додик. Послаћу Вам их да их окачите у вашим партијским просторијама", рекао је Кнежевић.

Он је позвао подносиоце иницијативе за смену Мандића да, како је казао, пођу до Мила Ђукановића у Дубаи и да га питају "шта уради ти ово од нас". 

Ако, додао је, немају пара за пут ДНП ће дићи кредити и платити им трошкове до Дубајиа.

Обраћајући се посланицима, Кнежевић је рекао да им није било Путина и Додика "никада не би имали независну Црну Гору".

Ибрахимовићу је поручио да је Додик након сусрета са Путином боравио у Турској и да се састао са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом. Занимљиво је, приметио је Кнежевић, да Ердогану није сметало то што се додик само два дана раније састао са Путином.

Кнежевић је истакао и да неће гласати да Бошњачка странка уђе у Владу, ако посланици те странке буду гласали за смену Мандића.

"Тако ми Бог помогао. Е не можете једно полувреме играти за Партизан, а друго за Звезду. У владу сте добродошли уколико не гласате за смену Мандића. Ако ви уђете у Владу ја нећу бити у Влади. Бујрум. Након ових антисрпских квалификација ако ви уђете у Владу ја нећу бити њен део", поручио је Кнежевић.

Ибрахиновић му је узвратио да се нада да Кнежевић не одлучује ко ће бити део реконструисане Владе Црне Горе.

Шеф посланичког клуба ДПС-а Андрија Николић реплицирао је Кнежевићу и казао да ће животима бранити Црну Гору од „шапе Србије“. 

"Поделе у Црној Гори постоје дуже од 150 година, и неће нестати преко ноћи. Знате зашто? Зато што Србија никад неће одустати од тога да се пита у Црној Гори и да је гледа као своје унутрашње политичко питање“, казао је Николић.

На то је реаговао Кнежевић који је прочитао честитку Ђукановића Републици Српској 2022. године.

„Милорад Додик и Мило Ђукановић прошли су много више политичких офанзива него што можете и да претпоставите. Ако причате о референдуму, треба да држите слике Путина и Додика јер су Херцеговци тада очекивали да ће после независне Црне Горе добити и независну Српску. Мени је жао ДПС-а зато што не постоји онај политички профил фајтера са којима смо се некада тукли. Вас је Бог послао. Има да вас побеђујемо стално“, навео је Кнежевић.

Посланик Демократке Црне Горе Никола Ровчанин саопштио је да ће посланици Демократа гласати против предлога за смену Андрије Мандића.

"Ми смо потписници коалиционог споразума, и сви потписници терба да у пуном капацитету поштују и реализуију исти. Друга ставр је политичке природе. Скупштина Црне Горе и Влада која је проистекла из ове парламентарне већине је постигла за ово више од 100 дана рекорде резултате", навео је Ровчанин.

Каже да је потпуно јасно да се ова иницијатива неће ефектирати у овој парламентарној већини.

Слађана Калуђеровић је подсетила да је овај сазив парламента испоручио значајне резултате, и нагласила да посланички клуб у којем се налази неће подржати предлог за смену Мандића. 

"Јасно је да иза ове иницијативе стоји Мило Ђукановић", нагласила је она.

Иницијатива за смјену предсједника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића није добила подршку већине посланика.

За смјену Мандића на данашњој сједници гласало је 27 посланика, а против је било 44.

Гласала су 72 посланика, а један листић је био неважећи.

Гласање је било тајно.

(Тањуг/Вијести.ме) Фото: Принтсцреен YоуТубе

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Бобан

11.03.2024 19:18

Па инема веције мафијаса одњ двојице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје год наш миле..

12.03.2024 09:58

ту су и неки броблеми. Зна да убаци коску..

Name

Идеално

11.03.2024 20:05

Дјуканивиц, Плавсиц, Додик... Ух какво друстванце, све несрбин до несрбина а и Путина спомињу у занимљивој улози...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

11.03.2024 20:50

Ма то је британски шпијун🤣🤣🤣

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

12.03.2024 02:14

Људи па ово је лудило . Моземо ли радити несто паметно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апсурд

12.03.2024 07:05

Треба и смјенити овог Мандића. Он неки Србин и клинац.!? Што се састајао са Додиком Миловим јараном. Ово је апсурд. Требају Срби у ЦГ због овога тражити смјену Мандића, а не Милогорци, Бошњаци. Да ли су ти људи нормални? Свјет се окренуо наопако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

12.03.2024 07:25

Па видли сте ста је Додик урадио замало да сруси владу и врати мила на цело цг то је њему био циљ посјете какво српство

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

12.03.2024 08:10

Све реце, али ниста не реце какве везе имају те слике са независност Црне Горе. Па није се Додик сликао са предсједницима Македоније, Словеније, Хрватске.... па добисе независност. А да нема то везе са тим да је Црна Гора била једна од бивсих југославенских република. Не знам, само питам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Дјапа

12.03.2024 08:26

Тако вам и треба свима који сте покусали да смените Андрију Мандица подрска за Андрију Мандица цасног и постеног цовека који није попут вас

ОДГОВОРИТЕ